welcome 018

Κεντρική σελίδα Επάνω Σχόλια Περιεχόμενα Αναζήτηση

2006-2007
 

          

Επάνω

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

A.E

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 10/01/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 1
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 1

Ανίχνευση της αγοράς και του κλάδου των Τηλεπικοινωνιών (ανταγωνισμός-μερίδιο αγοράς)

Θα προσπαθήσουμε να λάβουμε σημαντικό μερίδιο αγοράς τόσο σε τυποποιημένες εφαρμογές τηλεπικοινωνιών όσο και σε εξειδικευμένες κάθετες αγορές. Θα εστιάσουμε στην ανάπτυξη κατά παραγγελία εφαρμογών μέσω των οποίων θα καταδεικνύεται η υποδομή μας στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση εξειδικευμένων εφαρμογών από μηδενική βάση, στοιχείο ανταγωνιστικότητας και διαφοροποίησης. Επίσης θα υποβάλλουμε προτάσεις σε διάφορα αναπτυξιακά προγράμματα (π.χ. εθνικά, κοινοτικά) ως εταιρεία υψηλής τεχνολογίας με απόλυτη ειδίκευση στην ανάπτυξη τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών υψηλής τεχνολογίας.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

      Υπεύθυνος Διαχείρισης Μεγάλων Έργων (Project Manager)

      Telecomunications Engineer

      Product Manager

      Software Engineer

      Διευθυντής Υποστήριξης Πελατών και Testing Προϊόντων

      Τμηματάρχης Λογιστηρίου

      Γενικός Διευθυντής

      Υπεύθυνος Προσωπικού-Μισθοδοσίας

ΒΗΜΑ 2ο:Ερευνά διεθνούς αγοράς

Οι εταιρείες διεθνούς αγοράς με παράλληλη δραστηριότητα με την εταιρεία μας που μελετήθηκαν και βρέθηκαν στο Διαδίκτυο είναι οι κάτωθι:

      Νokia_____________http://www.nokia.com.gr/

      Εricson___________http://www.ericson.com/

      Μotorola__________http://www.motorola.com/

      Siemens___________http://www.siemens.gr/index.jsp

      Sagem_____________http://www.sagem.com/index.php?id=55&L=0

      Philips___________http://www.consumer.philips.com/mobilephones/

ΒΗΜΑ 3ο: Ερευνά ελληνικής αγοράς

Οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική Αγορά και μελετήθηκαν ανά αντικείμενο είναι οι κάτωθι:

[Υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Υπολογιστών]
        ALTEC ΑΒΕΕ
        
ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ INFOTECH A.E
        
PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
        
Logismos ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.
        
QUALITY AND RELIABILITY Α.Β.Ε.Ε.
        
Info-Quest Α.Ε.Β.Ε.
        
UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ A.E.
        
BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.
        
INFORMER Α.Ε.
        
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΙΚΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Α.Ε.
        
SINGULARLOGIC S.A.
[
Διαδίκτυο]
        FORTHNET A.E.
[
Λογισμικό]
        UNIBRAIN Α.Ε.
        
M.L.S. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε.
        
COMPUCON ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΒΕΕ
        
HITECH SNT Α.Ε.
[
Υλικό Υπολογιστών]
        ΙΝΤΕΡΤΕΚ Α.Ε. ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΕΧΝ/ΓΙΕΣ
        
ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS Α.Ε.Β.Ε.
        
ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.
        
CPI Α.Ε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
        
RAINBOW A.E.
[
Ηλεκτρονικός Εξοπλισμός Γραφείων]
        
ΟΜΙΛΟΣ ΙΝΤΕΑΛ Α.Β.Ε.Ε. Δ.Ε.
[
Εξοπλισμός Τηλεπικοινωνιών]
        NEXANS ΕΛΛΑΣ Α.Β.Ε.
        
ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤOΧΩΝ
        
ΜΑΡΑΚ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ Α.Β.Ε.Ε
[
Σταθερή Τηλεφωνία]
        
ΟΤΕ Α.Ε.
        
ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.
[
Κινητή Τηλεφωνία]
        COSMOTE - ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 11/01/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 2
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 2

Η εταιρεία θα δραστηριοποιείται στους τομείς της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, καλύπτοντας ένα ευρύτατο φάσμα εφαρμογών στο χώρο της υψηλής τεχνολογίας. Μέσα στα πλαίσια κάλυψης των αναγκών του κάθε πελάτη θα διαθέτει προϊόντα των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον κόσμο, προσφέροντας λύσεις που ικανοποιούν και τις πιο δύσκολες απαιτήσεις. Διαθέτοντας την κατάλληλη υποδομή και τεχνογνωσία, η εταιρία είναι σε θέση να προσφέρει λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας προς τους πελάτες της και να έχει την ικανότητα να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να υποστηρίζει ολοκληρωμένα συστήματα που προέρχονται είτε από τον ίδιο, είτε και από διαφορετικούς κατασκευαστές, προτείνοντας πάντα λύσεις που παρέχουν μεγάλη ευελιξία στον πελάτη. Η εταιρεία για τη σύγχρονη επιχείρηση, δεν είναι απλά ένας προμηθευτής. Με την πώληση των προϊόντων, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει, αν επιθυμεί, την παροχή συνοδευτικών υπηρεσιών, απολαμβάνοντας έτσι την ολοκληρωμένη σχέση με έναν πραγματικό και έμπιστο συνεργάτη, που έχει τη δύναμη, από τεχνολογική άποψη, να του εγγυηθεί την ομαλή εκτέλεση των επιχειρηματικών του πλάνων.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΒΗΜΑ 2ο : Λύσεις IT & Telecoms

Τα προϊόντα της εταιρείας σε αυτή την κατηγορία θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις, τηλεπικοινωνιακούς οργανισμούς και σε ειδικά, σύνθετα έργα υψηλής τεχνολογίας με πλήρη εφαρμογή σε :

      Δίκτυα Δεδομένων

Οι απαιτήσεις των χρηστών και οι νέες εφαρμογές, δημιουργούν μεγάλες ανάγκες σε χωρητικότητα γραμμών (bandwidth) για τη μετάδοση δεδομένων και για την υλοποίηση σύγχρονων «απαιτητικών» εφαρμογών, όπως η ταυτόχρονη μετάδοση φωνής, εικόνας και δεδομένων . Η εταιρεία θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει τα σημαντικότερα και ισχυρότερα δίκτυα δεδομένων στην Ελλάδα, σε τράπεζες, δημόσιους οργανισμούς και μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις. Με τον όρο Δίκτυα δεδομένων περιγράφουμε το σύνολο του εξοπλισμού και των υπηρεσιών που η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της για τη σωστή ανάπτυξη, υλοποίηση, λειτουργία και υποστήριξη, τόσο των τοπικών τους δικτύων (LAN) , όσο και των δικτύων ευρείας περιοχής τους (WAN).

Τα τοπικά δίκτυα χρησιμοποιούνται για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων σε ένα περιορισμένο γεωγραφικό χώρο. Οι λύσεις που θα προσφέρει η εταιρεία, περιλαμβάνουν τη μελέτη, τη σχεδίαση, την προμήθεια εξοπλισμού (Hubs, Switches, Bridges, Routers, Terminal servers), την εγκατάσταση και τη συντήρηση οποιασδήποτε μορφής τοπικού δικτύου, όπως δίκτυα Ethernet & Token Ring και δίκτυα υψηλών ταχυτήτων (FDDI, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet και ATM). Η εταιρεία, έχει πολύ μεγάλη εμπειρία και τον κατάλληλο εξοπλισμό για διασύνδεση τοπικών δικτύων μέσω δικτύων ευρείας περιοχής. Διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση στη διασύνδεση των τοπικών δικτύων με το Διαδίκτυο (Internet) και τις σχετικές τεχνολογίες και εφαρμογές όπως ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e - Mail), Web servers, Firewalls, συστήματα διαχείρισης κ.ά.

Τα δίκτυα ευρείας περιοχής χρησιμοποιούνται για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων σε απομακρυσμένες γεωγραφικά περιοχές. Η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στα μεγάλα δίκτυα, προσφέροντας ολοκληρωμένες λύσεις δικτύων WAN που επιτρέπουν εκτός από τη συμβατική μεταφορά δεδομένων, την πλήρη τηλεφωνική διασύνδεση με άριστη ποιότητα, καθώς και την τηλεδιάσκεψη (video conference). Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται είναι TCP / IP, Cell relay - ΑΤΜ, Frame relay και Χ.25. Οι εγκαταστάσεις που επιθυμεί να ολοκληρώσει η εταιρία, θα της δώσουν μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στην ψηφιοποίηση και μετάδοση φωνής πάνω από δίκτυα IP, Cell Relay και Frame Relay καθώς επίσης και σε θέματα διασύνδεσης τηλεφωνικών κέντρων πάνω από δίκτυα Data. Η εταιρεία φιλοδοξεί να υλοποιήσει δίκτυα ευρείας περιοχής που χρησιμοποιούν όλες τις διαθέσιμες τεχνολογίες μετάδοσης, εκμεταλλευόμενη υποδομές χαλκού ή ακόμα και οπτικές ίνες.

      Τηλεφωνία

Οι σύγχρονες επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως του κλάδου στον οποίο δραστηριοποιούνται, αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις. Αναζητούν να βρουν τρόπους με τη βοήθεια των οποίων θα παραμείνουν ανταγωνιστικές, τρόπους για να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών τους, όπως επίσης και για να βελτιώσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πελάτες τους. Όλες οι επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή, έχουν την ανάγκη να χρησιμοποιήσουν τις νέες τεχνολογίες τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, που θα τις βοηθήσουν να ενισχύσουν την επιχειρηματική παρουσία τους και να βελτιώσουν την επαφή τους με τους πελάτες και τους συνεργάτες τους. Η εταιρεία στα πλαίσια των ολοκληρωμένων λύσεων που παρέχει, προσφέρει λύσεις τηλεφωνίας που καλύπτουν τις προαναφερθείσες ανάγκες. Η προσφορά της εταιρίας προς τους πελάτες, περιλαμβάνει την αρχική σχεδίαση των λύσεων αυτών, την υλοποίησή τους, μέχρι και την πλήρη τεχνική υποστήριξή τους. Οι προτεινόμενες λύσεις κινούνται τόσο στο χώρο της κλασικής, όσο και της IP/LAN τηλεφωνίας. Η γκάμα των λύσεων καλύπτει από ένα απλό τηλεφωνικό κέντρο (PΒΧ) μέχρι ένα προηγμένο contact center, δίνοντας στον πελάτη τη δυνατότητα να έχει στη διάθεσή του όλες τις εφαρμογές που του προσφέρουν τους πιο προηγμένους τρόπους επικοινωνίας με το πελατολόγιό του.

      Ασύρματες Λύσεις

Η εφαρμογή των ασυρματικών λύσεων δημιουργεί νέες, ευέλικτες, εναλλακτικής ιδιοκτησίας υποδομές, που λύνουν το πρόβλημα της πρόσβασης, τόσο στο εύρος του διαθέσιμου ρυθμού δεδομένων όσο και στο επίπεδο της τεχνικοοικονομικής ανάλυσης. Η ευκολία με την οποία η ασύρματη τεχνολογία μπορεί πλέον να προσφέρει άμεσα δικτυακή υποδομή και ανταγωνιστικές υπηρεσίες, σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει η κατάλληλη υποδομή χαλκού ή οπτικής ίνας, είναι  και ο σημαντικότερος λόγος που μέχρι σήμερα έχει πετύχει να διεισδύσει τόσο στην ανάπτυξη συστημάτων στενής ζώνης (narrowband system), όσο και ευρείας ζώνης (broadband system). Παράλληλα, με την πρόσφατη απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, η παρουσία νέων εναλλακτικών φορέων τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο, δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά δικτυακών υπηρεσιών. Δεδομένα, που έρχονται να αντιμετωπίσουν ένα από τα πιο καυτά προβλήματα των δικτύων πρόσβασης ευρείας περιοχής (wan access), το  πρόβλημα του τοπικού βρόχου (local loop), γνωστότερο και ως “last mile problem”. Μια σύντομη επισκόπηση των πιο διαδεδομένων ενσύρματων λύσεων διασύνδεσης τοπικού βρόχου (PSTN , ISDN, xDSL/ADSL, LL και PCM) αρκεί για να γίνουν αντιληπτές οι εγγενείς αδυναμίες τους, που συνοψίζονται στη μικρή τους διαθεσιμότητα, στο αυξημένο κόστος μίσθωσής τους,  στις χρονικές καθυστερήσεις διάθεσής τους καθώς και στο μονομερές ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Η ανάπτυξη λοιπόν ενός ασυρματικού δικτύου το οποίο θα διατηρήσει την υψηλή ποιότητα υπηρεσιών, σε χαμηλότερο κόστος από αυτό που προσφέρουν ήδη οι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, είναι μια πρόκληση που θα πρέπει να αντιμετωπίσει σύντομα η αγορά των τηλεπικοινωνιών.

      Διαχείριση Δικτύων

Η εξέλιξη της τεχνολογίας είχε ως αποτέλεσμα τη μεταφορά δεδομένων, εικόνας και φωνής, πάνω από ενιαία δίκτυα. Έτσι, δημιουργήθηκε και αναπτύχθηκε η ανάγκη της διαχείρισης και παρακολούθησης των δικτύων, για την εξασφάλιση, τόσο της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και της πρόληψης η άμεσης επίλυσης τυχόν προβλημάτων. Η εταιρεία θα προσφέρει στους πελάτες της, προϊόντα και λύσεις διαχείρισης δικτύων από τους μεγαλύτερους και πιο αξιόπιστους κατασκευαστές. Τα προϊόντα αυτά, προσφέρουν μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα παρακολούθησης, από απομακρυσμένα σημεία, των πόρων του δικτύου και του ενεργού εξοπλισμού. Έτσι, ο εντοπισμός προβλημάτων είναι άμεσος και παρέχεται και η δυνατότητα πρόληψης. Η κατάσταση του δικτύου καταγράφεται και παρακολουθείται συνεχώς και στη συνέχεια αναλύεται, με στόχο τη βελτιστοποίηση της ποιότητας.

      Συστήματα Αποθήκευσης Δεδομένων

Στις μέρες μας, υπάρχει μια δραματική αύξηση σε ανάγκες αποθήκευσης ως αποτέλεσμα της επιχειρηματικής ανάπτυξης, του internet , καθώς επίσης και της συνεχώς αυξανόμενης ανάγκης των χρηστών για άμεση και ασφαλή πρόσβαση σε εταιρικά δεδομένα για τη γρήγορη και αποτελεσματική λήψη αποφάσεων. Η εταιρεία δίνει λύσεις στην αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων μιας επιχείρησης, προκειμένου να έχει τον απαιτούμενο έλεγχο και την πληροφόρηση για την υλοποίηση των επιχειρηματικών της στόχων. Παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες σχεδιασμού, προμήθειας, υλοποίησης και συντήρησης, η εταιρεία είναι σε θέση να προσφέρει μια σύγχρονη υποδομή για τα εταιρικά δεδομένα της εκάστοτε επιχείρησης. Οι λύσεις που προσφέρει υλοποιούνται γρήγορα, διαχειρίζονται απλά, προσφέρουν αυξημένη διαθεσιμότητα και απαιτούν λιγότερους πόρους για τη συντήρησή τους.

      Servers

Οι σημερινές επιχειρήσεις με τις αυξανόμενες ανάγκες για αυτοματισμό των καθημερινών τους διαδικασιών, απαιτούν σύγχρονες υπολογιστικές μονάδες για να τις υποστηρίξουν. Η εταιρεία θα συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους κατασκευαστικούς οίκους και θα είναι σε θέση να σχεδιάσει την κατάλληλη πληροφοριακή υποδομή μιας επιχείρησης. Οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της εταιρείας, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους θα μπορέσουν να  ικανοποιήσουν τις σύνθετες απαιτήσεις των εφαρμογών μιας επιχείρησης, να επιτύχουν οικονομίες κλίμακος, προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη πληροφοριακή υποδομή που θα επιτρέψει την επίτευξη των ποσοτικών και ποιοτικών στόχων της επιχείρησης. Σε ένα σύνθετο και ταχύτατα μεταλλασσόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον, η εταιρεία δημιουργεί τις προϋποθέσεις εκείνες που απαιτούνται, ώστε η τεχνολογία να ικανοποιήσει την αποστολή της και να επιτρέψει σε κάθε επιχείρηση τη δημιουργία νέων ευκαιριών για κέρδος.

ΒΗΜΑ 3ο : ΠΡΟΩΘΗΣΗ/ΑΓΟΡΑ

Το πακέτο θα έχει εφαρμογή σε εταιρίες όπως :

 

      Σταθερής και Κινητής Τηλεφωνίας

      Εμπορίας - Διανομών Τροφίμων - Καυσίμων

      Security

      Κατασκευές

      Εμπορικών Διανομών

      Σχολικά

      Οδική Βοήθεια

      Δημόσιος Τομέας

      Τουριστικά

      Ταχυμεταφορές

      Βιομηχανίες

      Εμπορικές

    κ.ά

Οι ενέργειες για την προσέλκυση των ανώτερων «πελατών» που θα πραγματοποιηθούν θα είναι

      ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

      ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

      ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ DEMO ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (TRIAL)

      ΤΑΧΥΔΡΟΜΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ ΚΑΙ DEMO ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ.

      ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ κ.α.

      ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

       

       

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 17/01/2007 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 3
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 3

Η ευρεία χρήση των πληροφοριακών συστημάτων για την αποθήκευση, επεξεργασία και μετάδοση ψηφιακής πληροφορίας αποτελεί μία αναγκαιότητα της σημερινής κοινωνίας. Ειδικότερα σήμερα, που η προστασία και διατήρηση της αυθεντικότητας των εταιρικών δεδομένων αποτελεί κορυφαίο παράγοντα διαφύλαξης της εταιρικής ταυτότητας, αρκεί ένα απλό περιστατικό διακύβευσης της ακεραιότητας των διαχειριζόμενων δεδομένων μίας εταιρίας για να αμαυρώσει μία προσπάθεια ετών για τη δημιουργία ενός υπεύθυνου και σεβαστού εταιρικού προφίλ. Η ευρεία διάδοση του Internet ως ένα παγκόσμιο μέσο μεταφοράς και ανταλλαγής πληροφοριών επιτρέπει στις σύγχρονες επιχειρήσεις τη χρησιμοποίησή του για άμεση επικοινωνία με συνεργάτες και προμηθευτές, καθώς και για τη διεκπεραίωση εμπορικών συναλλαγών. Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το φάσμα του Ηλεκτρονικού Επιχειρείν, όπου η αξιοπιστία και η δυναμική των δοκιμασμένων επιχειρηματικών λύσεων συναντά την παγκοσμιοποίηση του διαδικτύου. Αυτή η τάση επιχειρηματικής δραστηριοποίησης σε συνδυασμό με τις υποχρεώσεις που θέτει το υπάρχον πλέον νομοθετικό πλαίσιο, οδηγεί τις επιχειρήσεις στην επικέντρωση της προσοχής τους σε θέματα διατήρησης της ασφάλειας των διαχειριζόμενων πληροφοριών. Η εταιρεία, διαβλέποντας την επερχόμενη ανάγκη παροχής επαγγελματικών λύσεων υψηλού επιπέδου στο χώρο της προστασίας ψηφιακών δεδομένων, έχει ιδρύσει εξειδικευμένο τμήμα (Τομέας Ειδικών Εφαρμογών) που ασχολείται αποκλειστικά με τη μελέτη και διεκπεραίωση έργων ασφάλειας πληροφορικής, έχοντας φέρει εις πέρας έργα για μεγάλους οργανισμούς. Ειδικευμένοι και έμπειροι μηχανικοί του τομέα, αναλύουν σε συνεργασία με τον πελάτη τις εκάστοτε ανάγκες του και παρέχουν λύσεις, με στόχο την επίτευξη του επιθυμητού επιπέδου ασφάλειας με το βέλτιστο συντελεστή κόστους. Ο Τομέας Ειδικών Εφαρμογών είναι στελεχωμένος με ειδικευμένους και έμπειρους μηχανικούς. Όλο το προσωπικό είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων στις τηλεπικοινωνίες και στην ασφάλεια δεδομένων από κορυφαία ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η συχνή συμμετοχή τους σε διεθνή συνέδρια και σεμινάρια και η αυξανόμενη εμπειρία τους από συνεχή ενασχόληση με πλήθος υποθέσεων, τους καθιστά ικανούς να προτείνουν λύσεις που θα έχουν πραγματικό αντίκτυπο στην επιχειρησιακή δομή του πελάτη. Αντικειμενικός σκοπός είναι η επίτευξη ενός επιπέδου ασφάλειας που θα αντανακλά και θα εξυπηρετεί τις πραγματικές ανάγκες του πελάτη. Σε ειδικές περιπτώσεις, είναι δυνατή η σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με εταιρίες specialized consulting ώστε να είναι εφικτή η κάλυψη μεγαλύτερου  επιχειρησιακού φάσματος.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΒΗΜΑ 2ο : Risk Analysis

Στο στάδιο του Risk Analysis, γίνεται αρχικά υπολογισμός του υπάρχοντος ρίσκου (Risk Assessment) και ακολουθεί η απαιτούμενη διαχείρισή του (Risk Management). Σε αυτό το στάδιο, καταγράφονται οι συνέπειες μη ομαλής λειτουργίας των συστημάτων στην επιχειρηματική δράση της εταιρίας (Business Impact Analysis)  και γίνεται ανάλυση των υπαρχόντων απειλών και αδυναμιών των εγκατεστημένων συστημάτων (Threats and Vulnerabilities Analysis). H διαχείριση του ρίσκου είναι εφικτή μέσω αξιολόγησης του "κενού ασφάλειας" μεταξύ της υπάρχουσας κατάστασης και της προβλεπόμενης (Security Gap Analysis).

      Σχεδιασμός και Υλοποίηση Λύσεων Ασφαλείας

Με βάση τα αποτελέσματα μιας διαδικασίας Risk Analysis, είναι εφικτή η διεξαγωγή της φάσεως Σχεδιασμού και Υλοποίησης. Η εταιρεία παρέχει κατά τη διεξαγωγή αυτής της φάσεως, τις ακόλουθες υπηρεσίες:

      σύνταξη Εγχειριδίων Ασφαλείας (Security Manuals)

      σχεδιασμός Αρχιτεκτονικής Ασφαλείας

      εκπαιδεύσεις

      υλοποίηση λύσεως

Ανάλογα των επιχειρηματικών αναγκών του πελάτη και με χρήση των αρτιότερων τεχνολογικά λύσεων, η εταιρεία σχεδιάζει αρχιτεκτονικές ασφαλείας που συμπεριλαμβάνουν τις παρακάτω κατηγορίες προϊόντων ασφάλειας:

      Firewalls

      Cryptographic Systems (PKI solutions, VPNs, LAN/WAN, Key Management)

      Authentication Systems (Servers, Biometrics, Tokens)

      Intrusion Detection Systems (Host & Network based)

      Content Security Systems

      Security Sensitive Applications (Internet Banking, E-Commerce)

      Network Components (Routers, Switches)

      · Αξιολόγηση Υπαρχόντων Μηχανισμών Ασφαλείας

Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού και της υλοποίησης των προτεινόμενων τεχνολογικών λύσεων πρέπει να γίνεται η αξιολόγηση (evaluation) των μηχανισμών ασφάλειας. Η διαδικασία αφορά αφενός την εξέταση λειτουργικότητας του πελάτη σε επιχειρηματικό επίπεδο (High Level), με κριτήρια αξιολόγησης τη συμβατότητα με διεθνή standards ασφάλειας (π.χ. BS 7799), δημοσιευμένες μελέτες ειδικών τεχνολογικών θεμάτων (π.χ. Public Key Infrastructure Issues, Encryption Algorithms Limitations, Methods of fraud and impersonation), όπως και εφαρμοσμένες πρακτικές πρωτοπόρων οργανισμών (NIST Publications, SANS Institute Guidelines). Σε επίπεδο υπολογιστικής υποδομής γίνεται εκτεταμένο security review των προϊόντων και συστημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται, με βάση ειδικές οδηγίες (official recommendations) που δίνονται από τους ίδιους τους κατασκευαστές, αλλά και guidelines που εκδίδονται από διεθνής ανεξάρτητους οργανισμούς (CERT Advisories, ICSA recommendations κλπ.). Κατόπιν συμφωνίας με τον πελάτη, είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν και δοκιμές εισβολής (Penetration Testing) όπου αφενός εξομοιώνεται η παρουσία ενός πραγματικού εισβολέα, αφετέρου καταγράφονται οι αποκρίσεις των συστημάτων ασφάλειας κάτω από περιβάλλον πραγματικής επίθεσης.

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 24/4/2006 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 4
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 4

H εταιρεία θα δραστηριοποιηθεί στο χώρο της Τηλεματικής προσδοκώντας να υλοποιήσει ένα πλήθος σημαντικών και σύνθετων έργων στην Ελληνική και Διεθνή αγορά. Στόχος της είναι να πρωτοπορεί στον τομέα των λύσεων και προϊόντων τηλεματικής δημιουργώντας νέα, εύχρηστα, και ποιοτικά συστήματα υψηλής τεχνολογίας που αυτοματοποιούν και διευκολύνουν την καθημερινότητα των εταιρικών πελατών της. Για το σχεδιασμό και την υλοποίηση λύσεων Fleet Management ή Fleet Route, η εταιρία έχει αναπτύξει εξ’ ολοκλήρου το δικό της λογισμικό, το οποίο εξασφαλίζει την προσαρμογή του στις ανάγκες κάθε επιχείρησης, ενώ συνεργάζεται με κορυφαίους οίκους του εξωτερικού που εξειδικεύονται στις ιδιαίτερες απαιτήσεις της κάθε λύσης σε εξοπλισμό. Πέρα από τις διεθνείς συνεργασίες η εταιρεία έχει αναπτύξει σημαντικές συνέργιες με αξιόλογες ελληνικές επιχειρήσεις για την προμήθεια ολοκληρωμένων χαρτογραφικών υποβάθρων και άλλου συμπληρωματικού εξοπλισμού, ενώ θα ενεργοποιήσει στρατηγική συνεργασία με εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε επίπεδο τηλεπικοινωνιακής κάλυψης. Επιπλέον διαθέτοντας έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό και πανελλαδικό δίκτυο τεχνικής υποστήριξης, πολύχρονη εμπειρία και συσσωρευμένη τεχνογνωσία, μπορεί να εγγυηθεί λύσεις με το «κλειδί στο χέρι»,  καθώς και να εξασφαλίσει τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης και αξιοπιστίας.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΒΗΜΑ 2ο : Μελέτες & Engineering

Η μελέτη για τη δημιουργία, υλοποίηση και αναδιαμόρφωση δικτύων LAN / WAN / INTRANET σύμφωνα με τις τεχνολογίες αιχμής, απαιτεί την εναρμόνισή τους με το επιχειρησιακό και λειτουργικό περιβάλλον της εταιρίας και μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή τόσο σε χρόνο, όσο και σε εκπαίδευση προσωπικού. Ειδικευμένοι και έμπειροι μηχανικοί της εταιρείας με άριστη γνώση του δικτυακού περιβάλλοντος των πελατών τους οποίους υποστηρίζουν, παρέχουν δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για τη σχεδίαση, επέκταση, αναβάθμιση των δικτύων τους ή βελτιώνουν τα υπάρχοντα ώστε να ανταποκρίνονται σε νέες συνθήκες και απαιτήσεις. Η σχεδίαση συγκεκριμένης εφαρμογής σύμφωνα με τις ανάγκες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εταιρίας, εξασφαλίζει τα υψηλότερα επίπεδα απόδοσης, διαθεσιμότητας και αξιοπιστίας του δικτύου, καθώς και την απόσβεση της επένδυσης σε σύντομο χρονικό διάστημα. Όλες οι υπηρεσίες που προαναφέρθηκαν, προσφέρονται από εξειδικευμένους μηχανικούς και καλύπτονται από το πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2000.

      Help Desk

Η εταιρεία για τις ανάγκες υποστήριξης των πελατών της, έχει ήδη υλοποιήσει και λειτουργεί σύστημα Help Desk χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα εργαλεία (HELP Desk Tools) τα οποία αντεπεξέρχονται επιτυχώς στις κλήσεις πελατών, έχοντας δυνατότητα εξυπηρέτησης οποιουδήποτε αριθμού κλήσεων. Για τη λειτουργία του Help Desk υπάρχει «custom made» λογισμικό υποστήριξης με ειδικά αναπτυγμένες εφαρμογές:

      διαχείριση εγγυήσεων

      διαχείριση κλήσεων με πλήρη παρακολούθηση εξοπλισμού, λειτουργικής περιοχής, υπευθύνου πελάτη, θεμάτων, σνάθεσης καθηκόντων και δραστηριοτήτων σε τεχνικούς, χρονικού προγραμματισμού

      άμεση συνεργασία του συστήματος διαχείρισης κλήσεων (Service Call) με το σύστημα παρακολούθησης τεχνικών εργασιών (Work Order)

      διαχείριση συμβολαίων τεχνικής υποστήριξης εξοπλισμού

      εκτεταμένο και επεκτάσιμο σύστημα αναφορών (reports)

      πλήρης συνεργασία με τα συστήματα στοιχείων για τις αποθήκες και υλικά, πωλήσεις, ανθρώπινο δυναμικό, αναλυτική λογιστική, κοστολόγηση.

Ένα επιτελείο εξειδικευμένων τεχνικών, ανταποκρίνεται σε οποιαδήποτε απαίτηση του πελάτη για υψηλής ποιότητας και αξιόπιστης τεχνική υποστήριξη. Οι τεχνικοί του Βλαβοληπτικού Κέντρου είναι όλοι εκπαιδευμένοι σύμφωνα με τα πρότυπα των κατασκευαστικών οίκων και έχουν τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να εξυπηρετούν σε πρώτο επίπεδο όλες τις κλήσεις για βλάβη. H άμεση και αξιόπιστη επίλυση των προβλημάτων σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθιστούν το Help Desk της εταιρείας μια αξιόπιστη υπηρεσία για την τηλεϋποστήριξη οποιουδήποτε δικτύου ή μηχανογραφικού εξοπλισμού

      Πανελλαδική Υποστήριξη

Η εταιρεία, για τη γρήγορη και αποτελεσματική υποστήριξη των πελατών της πανελλαδικά θα διατηρεί κεντρικά γραφεία στην Παραλία και τέσσερα (4) υποκαταστήματα.

Τα υποκαταστήματα θα είναι :

      στη Θεσσαλονίκη, από όπου υποστηρίζονται οι εγκαταστάσεις της Βορείου Ελλάδος

      στα Ιωάννινα από όπου υποστηρίζονται οι εγκαταστάσεις της Δυτικής Ελλάδος

      στην Αθήνα από όπου υποστηρίζονται οι εγκαταστάσεις της Κεντρικής Ελλάδος

      στο Ηράκλειο από όπου υποστηρίζονται οι εγκαταστάσεις της Κρήτης

Επίσης, διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο επιλεγμένων συνεργατών σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος για την κάλυψη και της πιο απομακρυσμένης περιοχής.

Τα υποκαταστήματα αυτά διαθέτουν σταθερές και κινητές μονάδες υποστήριξης, εκπαιδευμένο τεχνικό προσωπικό, άρτια υποδομή σε τεχνολογικό εξοπλισμό που του παρέχει τη δυνατότητα να εκτελεί τις πάσης φύσεως εργασίες εγκατάστασης ή/και συντήρησης καθώς και εφεδρικό εξοπλισμό αντίστοιχο με αυτόν που υποστηρίζουν. Η διάταξη αυτή δημιουργεί ένα ευέλικτο και λειτουργικό περιβάλλον για το επιφορτισμένο με την τεχνική υποστήριξη προσωπικό. Τα Τοπικά Κέντρα Υποστήριξης έχουν μόνιμη on - line επικοινωνία με το σύστημα Help Desk της εταιρείας. Με αυτό το τρόπο, εξασφαλίζεται τόσο η αμεσότητα στην επικοινωνία της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης της εταιρείας με όλα τα Τοπικά Κέντρα Υποστήριξης όσο και η ταχύτητα ανταπόκρισης και αξιόπιστης αντιμετώπισης των κλήσεων των πελατών.

Ειδικότερα, τα κέντρα τεχνικής υποστήριξης θα διαθέτουν:

      εργαστήριο επισκευών

      σετ εργαλείων

      συσκευές μέτρησης

      αρχειοθήκες για το τεκμηριωτικό υλικό

      PC για εργασίες υποστήριξης όπως αναφορές κατάστασης (status reports), τήρηση αποθεμάτων (stock keeping), προγραμματισμός εργασιών, γενική αλληλογραφία, παρακολούθηση (monitoring) δικτύων μέσω modem, αποκατάσταση λαθών λογισμικού κλπ.

      εκτυπωτή

      σταθερό, κινητό τηλέφωνο και fax

      τεκμηρίωση όπως εγχειρίδια, records, back - up tapes, γενική αλληλογραφία κλπ.

      χώρο αποθήκης για τήρηση ανταλλακτικών και αναλωσίμων

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 25/4/2006 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 5
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 5

Η δικτυακή υποδομή αποτελεί βασική ανάγκη για τα σύγχρονα κτίρια και καλύπτει τις ανάγκες των επιχειρήσεων για μηχανοργάνωση, ενδοεπικοινωνίες, λειτουργία τηλεφωνικών κέντρων, συστημάτων ελέγχου και ασφάλειας, δημιουργία ή επέκταση δικτύων μεταφοράς δεδομένων, φωνής και εικόνας και την προσθήκη ή αλλαγή θέσεων εργασίας και υπηρεσιών. Ένα συμβατικό σύστημα καλωδίωσης δε μπορεί να ανταποκριθεί στις διευρυνόμενες αυτές ανάγκες, παρά μόνο με εξαιρετικά δύσκολες και δαπανηρές προσαρμογές, που επηρεάζουν αρνητικά την παραγωγικότητα και την αισθητική του χώρου. Η εταιρεία προσφέρει στις Ελληνικές επιχειρήσεις τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα αυτά, με την εγκατάσταση ενός πολύ καλά μελετημένου και πλήρως δομημένου καλωδιακού συστήματος, ικανού να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σύγχρονων επαγγελματικών χώρων, που αυξάνουν συνεχώς. Η εταιρεία με ειδικό τμήμα μηχανικών και εξειδικευμένων τεχνικών που έχουν εμπειρία τόσο στη δομημένη καλωδίωση όσο και στα τοπικά δίκτυα, αναλαμβάνει τη μελέτη για έργα δομημένης καλωδίωσης, την προμήθεια του υλικού, τις εγκαταστάσεις, τις μετρήσεις ποιότητας και την πιστοποίηση και παράδοση σε λειτουργία. Σοβαρό πλεονέκτημα της εταιρίας είναι ότι συνδυάζει την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία των επικοινωνιακών δικτύων με τη δομημένη καλωδίωση και έτσι προσφέρει αξιόπιστες συνολικές και ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν και τον ενεργό εξοπλισμό των εσωτερικών τοπικών δικτύων. Τέλος η εταιρεία θα προσφέρει μια σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα, κατάλληλα για σύγχρονα «έξυπνα» κτίρια.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΒΗΜΑ 2ο :

      Δομημένη Καλωδίωση

Με τον όρο δομημένη καλωδίωση χαρακτηρίζουμε μία σειρά Κανονισμών/Προτύπων, Διεθνώς αναγνωρισμένων, που εφαρμόζονται για το σχεδιασμό, τη μελέτη, την εγκατάσταση και την παράδοση ενός συστήματος καλωδιώσεων ασθενών ρευμάτων, για τη μεταφορά όλων των πληροφοριών (δεδομένα, φωνή, εικόνα) σε ένα δίκτυο. Η κατάλληλη επιλογή του φυσικού μέσου μετάδοσης των πληροφοριών, συμβάλλει σημαντικά στην ποιότητα του δικτύου, αλλά και στη μείωση του χρόνου που αυτό βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Είναι ζωτικής σημασίας να υπογραμμίσουμε ότι η εξέλιξη της τεχνολογίας και οι υψηλές απαιτήσεις των εφαρμογών προϋποθέτουν ένα "ισχυρό" υπόβαθρο, το οποίο θα καλύψει τόσο τις σημερινές όσο και τις μελλοντικές ανάγκες. Το κατάλληλα εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό της εταιρείας μας μελετά, σχεδιάζει, εγκαθιστά και πιστοποιεί συστήματα Δομημένης Καλωδίωσης, λαμβάνοντας υπόψη τους παρακάτω σημαντικούς παράγοντες:

      ό τις ανάγκες του πελάτη και το φυσικό χώρο που διαθέτει

      ό τις τωρινές και μελλοντικές απαιτήσεις και επιδόσεις του δικτύου

      ό τη δημιουργία ενός φιλικού, επεκτάσιμου και εύκολα διαχειρίσιμου περιβάλλοντος για τον τελικό χρήστη

      ό το κόστος συναρτήσει των απαιτήσεων

Eνα έργο Δομημένης Καλωδίωσης αποτελείται από τα ακόλουθα βήματα:

      δημιουργία Δικτύου Οριζόντιας καλωδίωσης (UTP , FTP , SFTP , SSTP καλώδια, Κατηγορίας 5 e , 6, 7 (only cable), Fiber to the desk)

      δημιουργία Καλωδίωσης Κορμού (Fiber Optic Cables, Πολύζευγα καλώδια)

      τοποθέτηση Τοπικών κατανεμητών (Racks, Patch Panels, Smart Patch Panels, etc)

      φυσική Διασύνδεση απομακρυσμένων κτιρίων (Campus - Fiber optic Cables, Καλώδια τηλεφωνικής χρήσης)

      παραδοτέα (πιστοποιήσεις - διαγράμματα - κατόψεις ), συντήρηση, εγγύηση υλικών - συστήματος.

Οι μηχανικοί της εταιρίας μας μελετούν και σχεδιάζουν με βάση μια μεγάλη γκάμα προϊόντων επώνυμων οίκων, όντας πιστοποιημένοι και με μεγάλη εμπειρία.

      Data Centers & Computer Rooms

Χώροι κατάλληλοι αποθήκευσης και στέγασης ειδικού εξοπλισμού, για εταιρίες, φορείς, Δημόσιους οργανισμούς, Τράπεζες όπου εκμεταλλεύονται, επεξεργάζονται ή μοιράζουν μεγάλο όγκο πληροφοριών / δεδομένων. Συγκεκριμένα για την κατασκευή των χώρων απαιτείται να δημιουργηθούν:

      Access Control (Σύστημα Ελέγχου πρόσβασης)

Στο χώρο που θα δημιουργηθεί για την εγκατάσταση του Computer Room – Data Center , θα πρέπει να γίνεται έλεγχος προσπέλασης. Συγκεκριμένα, θα πρέπει να υπάρχει σύστημα ελέγχου προσπέλασης ώστε να εισέρχονται στο χώρο μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα. Το σύστημα μπορεί να περιλαμβάνει καρταναγνώστες, κομβία ανάγκης για το άνοιγμα των εξόδων τοπικά, μονάδα ελέγχου παρουσίας κ.ά.

      Οπτικά Δίκτυα

Δίκτυα που υλοποιούνται με οπτικό καλώδιο και παρέχουν μεγάλη ταχύτητα δεδομένων με μηδενικές απώλειες. Τα καλώδια οπτικών ινών χρησιμοποιούνται:

          Ψ στη Μηχανική Υπολογιστών (Computer Engineering)

          Ψ στη Μετάδοση Δεδομένων (Data Transmission)

          Ψ στη Μηχανική Απομακρυσμένου Ελέγχου (Remote Control Engineering)

          Ψ στη Μηχανική Ρευμάτων Υψηλής Τάσης (High Voltage Engineering)

          Ψ στη Χημική Διαδικασία (Chemical Processing)

          Ψ στα Συστήματα Παρακολούθησης (Surveillance Systems

          Ψ στα Συστήματα Υψηλής Ασφαλείας (High Security Systems)

          Ψ στην Αεροπορική και Διαστημική Τεχνολογία (Aviation and Space Technology)

Οι εφαρμογές των οπτικών ινών φαίνονται ατελείωτες. Σε όλους αυτούς τους τομείς τα πλεονεκτήματα υπερτερούν κατά πολύ αυτών που προσφέρουν τα άλλα συστήματα μετάδοσης. Επιπρόσθετα του μεγαλύτερου εύρους συχνοτήτων, άλλα πλεονεκτήματα του συστήματος μετάδοσης οπτικών ινών είναι :

      μικρότερος μέγεθος καλωδίου με μεγαλύτερη χωρητικότητα

      μικρό βάρος και ευκαμψία (εντός ορίων)

      χωρίς μεταλλική όδευση, τουτέστιν χωρίς ηλεκτρική (γαλβανική) σύνδεση

      μεγαλύτερες αποστάσεις πριν απαιτηθεί ενίσχυση

      μεγαλύτερη ασφάλεια, η ίνα δεν μπορεί εύκολα να υποκλαπεί

      μπορεί να εγκατασταθεί δίπλα, ή ακόμα και μέσα, σε καλώδια που μεταφέρουν ισχυρά ρεύματα

      ασφαλή σε εκρηκτικές και επικίνδυνες περιοχές

      απρόσβλητα σε όλες τις μορφές Ηλεκτρομαγνητικών Παρεμβολών (Electro - Magnetic Interference – ΕΜΙ)

      χωρίς μεταπήδηση σήματος (crosstalk)

      χωρίς θόρυβο (noise)

      αυτά το κάνουν ιδανικό για χρήση σε ακραία περιβάλλοντα όπως είναι τρένα, πλοία και αεροπλάνα.

       

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 31/1/2007 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 6
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 6

H εταιρεία έχει αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων της στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, για την τεχνική υποστήριξη επικοινωνιακών δικτύων. Η εταιρεία από την ίδρυσή της, έχει την ευθύνη της αποκλειστικής τεχνικής υποστήριξης των μεγαλύτερων ιδιωτικών και δημόσιων δικτύων της χώρας και έχει αναπτύξει τη μεθοδολογία και την υποδομή που της επιτρέπουν να φέρει σε πέρας την άρτια υποστήριξη οποιασδήποτε τεχνολογικής εφαρμογής, εξασφαλίζοντας λύσεις που απαντούν στην ανάγκη των επιχειρήσεων για άμεση και άψογη τεχνική υποστήριξη των εγκαταστάσεων / εξοπλισμού τους, γεγονός, που μεταφράζεται για αυτές, σε κέρδος. Η ανάθεση της συντήρησης του επικοινωνιακού δικτύου στη εταιρεία μας, προστατεύει την επιχείρηση από μια σειρά σημαντικών προβλημάτων και εξόδων καθώς αναλαμβάνουμε τη συντήρηση δικτύων, ανεξάρτητα από το αν έχει κάνει η ίδια η εταιρεία την εγκατάστασή τους ή όχι και εγγυάται την άριστη και απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αποκατάστασης προβλημάτων πανελλαδικά. Η εταιρεία θα αναλάβει την υποστήριξη επιχειρήσεων με ετήσια συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης (SLA) και θα προσφέρει ένα πλέγμα αξιόπιστων υπηρεσιών υποστήριξης, για κάθε απαίτηση. Εκτός συμβολαίων συντήρησης θα υποστηρίζει τους πελάτες/εταιρίες σε όλη τη χώρα με:

      Help desk 24 ώρες, 365 μέρες το χρόνο

      Σύγχρονα και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια επισκευών

      ISO 9001:2000

      Άμεσες & επιτόπου επεμβάσεις σε όλη τη χώρα

      Ευέλικτη τιμολόγηση

Συμβάσεις Συντήρησης

H σωστή λειτουργία του δικτύου και η δυνατότητα άμεσης αποκατάστασης των προβλημάτων είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η καθημερινή λειτουργία και ανάπτυξη μιας επιχείρησης, συνδέονται άμεσα με τα στοιχεία που διαχειρίζεται το πληροφοριακό της σύστημα. H εταιρεία έχει αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων της στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου, για την τεχνική υποστήριξη επικοινωνιακών δικτύων. Η εταιρεία από την ίδρυσή της, έχει την ευθύνη της αποκλειστικής τεχνικής υποστήριξης των μεγαλύτερων ιδιωτικών και δημόσιων δικτύων της χώρας. Η ανάθεση της συντήρησης του επικοινωνιακού δικτύου στην εταιρεία, προστατεύει την επιχείρηση από μια σειρά σημαντικών προβλημάτων και εξόδων. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη συντήρηση δικτύων ανεξάρτητα από το αν έχει κάνει η ίδια την εγκατάστασή τους ή όχι και εγγυάται την άριστη και απρόσκοπτη λειτουργία τους, καθώς και την ελαχιστοποίηση του χρόνου αποκατάστασης προβλημάτων πανελλαδικά. Ειδικό Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών λειτουργεί στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας για την αντιμετώπιση προβλημάτων που παρουσιάζονται στα υπό σύμβαση δίκτυα.

      Πρόγραμμα Υπηρεσιών Συντήρησης

Αναλόγως των αναγκών ή/και της κρισιμότητος που έχει στην κάθε επιχείρηση το δίκτυό της, μπορεί να επιλέξει μεταξύ πολλών προγραμμάτων υποστήριξης, το καταλληλότερο.

Οι βασικές υπηρεσίες που παρέχουν τα προγράμματα υπηρεσιών της εταιρείας είναι:

Ωράριο υποστήριξης:

Παρέχεται η δυνατότητα επιλογής των κάτωθι:

      από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-16:00.

      ώρες καταστημάτων, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00-21:00, Σαββάτο 08:00-18:00.

      σε 24ωρη βάση για 365 ημέρες το έτος

On-site επέμβαση:

Όποτε χρειαστεί, ένας εξειδικευμένος τεχνικός από την εταιρεία θα επέμβει από το πλησιέστερο κέντρο τεχνικής εξυπηρέτησης στις εγκαταστάσεις του πελάτη, με σκοπό να επιλύσει το παρουσιαζόμενο πρόβλημα λειτουργίας.

Χρόνος απόκρισης:

Ο χρόνος άφιξης μηχανικού στο χώρο του πελάτη μετά από την κλήση μπορεί να επιλεγεί ανάλογα με την κρισιμότητα της εκάστοτε εφαρμογής ή/και της γεωγραφικής τοποθεσίας των εγκαταστάσεων και μπορεί να είναι:

      δύο (2) ώρες

      τέσσερις (4) ώρες

      αυθημερόν

      επόμενη εργάσιμη

Αντικατάσταση εξοπλισμού:

Η υπηρεσία αυτή αφορά την αντικατάσταση του προβληματικού υλικού (H/W):

      άμεσα με εφεδρικές συσκευές που διατηρεί η εταιρεία σε 5 σημεία τεχνικής εξυπηρέτησης σ' όλη την Ελλάδα ή

      την επομένη εργάσιμη ημέρα έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μικρότερη διακοπή των υπηρεσιών του δικτύου.

Αναβάθμιση Λογισμικού:


Βελτιώνει την αποδοτικότητα και λειτουργικότητα του δικτύου μέσω των νέων εκδόσεων (major , maintenance) που παρέχονται και προστατεύει την αρχική επένδυση.

Τηλεφωνική Υποστήριξη:


Προσφέρει στον πελάτη άμεση τηλεφωνική πρόσβαση σε έμπειρους τεχνικούς που θα βοηθήσουν στην επίλυση των τεχνικών προβλημάτων. Η Τηλεφωνική Υποστήριξη παρέχεται κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή/και σε 24ωρη βάση.

Υποστ. Μηχαν/κού Εξοπλισμού:

      Το πρόγραμμα υπηρεσιών υποστήριξης μηχανογραφικού εξοπλισμού, περιλαμβάνει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης που το καθιστούν μια τέλεια επιλογή για πελάτες με κρίσιμες εφαρμογές και μεγάλη χωροταξική διασπορά. Η υπηρεσία έχει σχεδιαστεί κατά τέτοιον τρόπο ώστε να παρέχει στον πελάτη τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του Μηχανογραφικού του εξοπλισμού.

      Κομβικό σημείο για την οργάνωση και παροχή της υπηρεσίας αυτής είναι το κέντρο λήψης/διαχείρισης βλαβών και τεχνικής υποστήριξης (Help Desk) της εταιρίας, που βρίσκεται στην Παραλία και λειτουργεί σαν συνδετικός κρίκος μεταξύ του πελάτη και του δικτύου υποστήριξης της εταιρίας.

Υποστήριξη του μηχανογραφικού εξοπλισμού γίνεται με:

      την άμεση τηλεφωνική βοήθεια στους χειριστές του εξοπλισμού για την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων

      την επί τόπου επέμβαση εξειδικευμένου μηχανικού όποτε χρειαστεί με μικρό χρόνο απόκρισης, ο οποίος είναι προσυμφωνημένος με τον πελάτη και δεσμευτικός για εμάς. Ο τεχνικός είναι εφοδιασμένος με τα κατάλληλα όργανα/εργαλεία, που του δίνουν τη δυνατότητα να ανιχνεύσει την πηγή του προβλήματος και να προχωρήσει στην επίλυσή του

      την αντικατάσταση του προβληματικού υλικού (H/W) με εφεδρικές συσκευές εφ’όσον χρειάζεται ή και με την επανεγκατάσταση του απαραίτητου λογισμικού.

Η κύρια ευθύνη της εταιρείας είναι να:

      πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους του υποστηριζόμενου εξοπλισμού, όπως ημερήσιοι, εβδομαδιαίοι, μηνιαίοι έλεγχοι κατάστασης και δοκιμαστική λειτουργία συστημάτων κατά περίπτωση και/ή κατ’ ανάγκη, όπως ορίζεται από τον κατασκευαστή/προμηθευτή

      λαμβάνει και καταγράφει αναφορές προβλημάτων σύμφωνα με αναφορά του προσωπικού του κτηρίου αλλά και προβλήματα που διαπιστώνει ο ίδιος με αυτοψία και δρομολόγηση ενεργειών αποκατάστασης

      είναι υπεύθυνος για την επέμβαση σε πρώτο επίπεδο για κάθε εμφανιζόμενο πρόβλημα δηλαδή για τη διάγνωση ενός προβλήματος, την αξιολόγηση της σοβαρότητας του και την πιθανή επίλυσή του αν είναι εφικτό

      προγραμματίζει και επιβλέπει τις εργασίες προληπτικής/επανορθωτικής συντήρησης των συστημάτων

      φροντίζει για την τήρηση αρχείου με σχέδια και τεχνικά εγχειρίδια του υποστηριζόμενου εξοπλισμού

      φροντίζει για την τήρηση αρχείου αναφορών συντήρησης και αποκατάστασης βλαβών του εξοπλισμού (service reports)

      φροντίζει για την τήρηση ελάχιστου αριθμού βασικών και αναγκαίων αναλωσίμων ή ανταλλακτικών κατά περίπτωση για κάθε σύστημα

      παρέχει αναλυτική μηνιαία αναφορά συμβάντων και εργασιών

      υποβάλει ολοκληρωμένες προτάσεις βελτίωσης του κτιριακού εξοπλισμού και του εξοπλισμού υποδομής.

      Εκπαιδεύσεις

Η θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση του πελάτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη μετέπειτα σωστή λειτουργία του δικτύου και αποτελεί εγγύηση για την πλήρη εκμετάλλευση της επένδυσης. Η εταιρεία έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην εκπαίδευση των πελατών της, έχοντας για το σκοπό αυτό ειδικευμένους μηχανικούς που παρέχουν :

      εκπαίδευση σε θέματα εφαρμοσμένης τεχνολογίας

      εισαγωγική γενική εκπαίδευση επικοινωνιών για νέο προσωπικό

      προϊοντικές εκπαιδεύσεις για όλες τις σειρές προϊόντων που προωθεί η εταιρεία

      εκπαιδεύσεις σε θέματα λειτουργίας, χειρισμού και διαχείρισης δικτύων

      εκπαίδευση σε νέες τεχνολογίες αιχμής και στις εφαρμογές τους

Η εταιρεία διαθέτει άρτια εξοπλισμένο χώρο εκπαίδευσης σε δικό της κτίριο. Εναλλακτικά, αναλαμβάνει εκπαιδεύσεις και στους χώρους των πελατών της.

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 08/2/2006 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 7
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 7

Την ανίχνευση της αγοράς και του κλάδου της Πληροφορικής

(ανταγωνισμός-μερίδιο αγοράς)

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

BHMA 2o: Ο Κλάδος της Πληροφορικής γενικά

Η Εταιρία δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών , και ειδικότερα στους τομείς ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού και προμήθειας εξοπλισμού, καθώς και στον τομέα των εφαρμογής των τηλεπικοινωνιών στην Πληροφορική. Στις ενότητες που ακολουθούν θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε την παρούσα κατάσταση, τις τάσεις και τις προοπτικές εξέλιξη των κλάδων της Πληροφορικής, του Διαδικτύου και των Επικοινωνιών, οι οποίοι αποτελούν και το ευρύτερο περιβάλλον εντός του οποίου είτε δραστηριοποιείται είτε φιλοδοξεί δραστηριοποιηθεί μελλοντικά η Εταιρία μας.

BHMA 3o: Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 η πληροφορική αναπτύσσεται ραγδαία σε παγκόσμιο επίπεδο και εξελίσσεται σε έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της παγκόσμιας αγοράς. Οι κυριότεροι παράγοντες που συντέλεσαν στη ραγδαία αυτή εξέλιξή ήταν:

      Σημαντικά επιστημονικά – τεχνολογία επιτεύγματα στο χώρο των υπολογιστών συστημάτων και κυρίως των μικροεπεξεργαστών (microprocessors).

      Συνεχής μείωση του κόστους του ηλεκτρονικού εξοπλισμού με ταυτόχρονη αύξηση της υπολογιστικής ισχύος

      Μείωση του κόστους του λογισμικού (λειτουργικών συστημάτων καθώς και εφαρμογών) λόγω εκτεταμένων οικονομιών κλίμακος

      Διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των σημερινών κοινωνιών και οικονομιών για:

          - Άμεση και ορθή πληροφόρηση

          - Αποδοτικότερη οργάνωση

          - Παγκοσμιοποίηση της οικονομίας της αγοράς

Η εντυπωσιακή ανάπτυξη πυροδοτήθηκε από την είσοδο των προσωπικών υπολογιστών στην αγορά, οι οποίοι κατόρθωσαν να μετατρέψουν ένα πανάκριβο, ογκώδες, βιομηχανικό είδος σε ένα εύχρηστο και προσιτό καταναλωτικό προϊόν για επαγγελματική και προσωπική χρήση. Η ευρεία αποδοχή του προσωπικού υπολογιστή και του υπόλοιπου φάσματος περιφερειακών προϊόντων και υπηρεσιών από την αγορά κίνησε το ενδιαφέρον των παραδοσιακών κατασκευαστών εξοπλισμού (IMB, Unisys, Nixdorff, Dec κλπ) και έφερε ή και δημιούργησε νέους (Intel, Microsoft, Compaq, Sum). Η είσοδος νέων ανταγωνιστών με τεχνολογικές καινοτομίες, βελτιωμένα προϊόντα και νέες υπηρεσίες θέρμανε την αγορά και έθεσε στέρεες βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη της συγκεκριμένης αγοράς. Αν και η πληροφορική μπορεί να θεωρηθεί ως ώριμη αγορά στις ΗΠΑ και στην Δυτική Ευρώπη, εξακολουθεί να έχει τον υψηλότερο βαθμό ανάπτυξης έναντι όλων των άλλων βιομηχανικών κλάδων.

Στον Ελληνικό χώρο, η ανάπτυξη της πληροφορικής παρουσίασε σημαντική καθυστέρηση σε σχέση με τη διεθνή αγορά. Στην Ευρωπαϊκή αγορά πληροφορικής, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση καθώς συμμετέχει με ποσοστό 1% στις συνολικές πωλήσεις του κλάδου. Το 1997, οι κατά κεφαλή δαπάνες πληροφορικής (εξοπλισμού, λογισμικού και υπηρεσιών) στην Ελλάδα ήταν 54ευρώ ή 12% του μέσου όρου της Ευρώπης, που ανέρχεται σε 449ευρώ (IT & Telecommunications, Strategic International, 1998).

Ουσιαστικά, η αγορά πληροφορικής στην Ελλάδα ξεκίνησε να αναπτύσσεται τη δεκαετία του 1980 με ρυθμούς ανάπτυξης που κυμάνθηκαν μεταξύ 20%- 30% ετησίως. Μετά τη ραγδαία αυτή ανάπτυξη, παρουσιάσθηκε – όπως ήταν αναμενόμενο– μια μείωση των ρυθμών ανάπτυξης, αν και αυτοί εξακολουθούν να είναι οι μεγαλύτεροι από τον πληθωρισμό και υψηλότεροι μεταξύ των χώρων – μελών της Ε.Ε. Συγκεκριμένα, ενώ ο μέσος ρυθμός ανάπτυξης κατά τη δεκαετία του 1980 ξεπερνούσε ετησίως το 25%, τη δεκαετία 1990 μειώθηκε στο 15% περίπου.

Το 1997 αποτέλεσε έτος ανάκαμψης, καθώς η Ελληνική αγορά πληροφορικής σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά ποσοστό 18.3%. Σύμφωνα με στοιχεία της STRATEGIC INTERNATIONAL, η αγορά πληροφορικής το 1997 ξεπέρασε τα 522,38 εκατ. Ευρώ. Κατά το ίδιο έτος, η αγορά υπηρεσιών πληροφορικής (η οποία αφορά στη διάθεση λογισμικού και στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης ) ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη αφού σημείωσε αύξηση εσόδων κατά 50%.

BHMA 4o: ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η αγορά της Πληροφορικής στην Ελλάδα μπορεί να χωρισθεί σε δύο κύρια τμήματα: στις εταιρίες με κύριο αντικείμενο τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό (hardware) και τις υπηρεσίες του και σε αυτές με αντικείμενο το λογισμικό (software) και τις συνοδεύουσες αυτό υπηρεσίες.

Αποτελείται δε από:

        Μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες με μεγαλύτερο βάρος στον ηλεκτρονικό εξοπλισμού και τις υπηρεσίες υποστήριξης του εξοπλισμού τους (IMB, Hewlett-Pαckard, Compaq, Bull, Unisys).

        Μεγάλους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους που επικεντρώνουν την δραστηριότητα τους στην εμπορία και διακίνηση μέσω δικτύου συνεργαζόμενων εταιριών και καταστημάτων λιανικής, κυρίως στο χώρο του εξοπλισμού (Quest Group,Altec Group,Πουλιάδης & Συνεργάτες).

        Παροχείς Ολοκληρωμένων Λύσεων σε μεγάλα υπολογιστικά συστήματα (Systems Integrators), εταιρίες οι οποίες δίνουν έμφαση στα μεγάλα έργα πληροφορικής του Δημοσίου Τομέα (Intrasoft,Δέλτα Πληροφορική).

        Εταιρίες παραγωγής και διάθεσης λογισμικού (Singular,Dis,Computer Logic, Unisoft), και τέλος

        Πολλές εταιρίες μικρής κεφαλαιοποίησης, με μικρό κύκλο εργασιών (κάτω από 586,94 χιλ. ευρώ ), με έμφαση στη διάθεση εξοπλισμού, αναλωσίμων υλικών και τυποποιημένου λογισμικού στον τελικό χρήστη.

BHMA 5o: ΚΑΤΑΜΟΝΗ ΚΥΚΛΟΥ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Η συνύπαρξη πολλών εταιριών (υπολογίζονται πάνω από 2,500) σε όλους τους τομείς δραστηριότητας (εμπόριο, συναρμολόγηση, παραγωγή, υπηρεσίες, λιανική διάθεση), σε συνδυασμό με το αναπτυσσόμενο επίπεδο γνώσεων των πελατών-χρηστών, έχει δημιουργήσει συνθήκες έντονου ανταγωνισμού στην αγορά. Ο ανταγωνισμός αυτός έχει οδηγήσει σε μία σταδιακή μείωση του συνολικού ποσοστού καθαρού κέρδους αλλά και σε συγκέντρωση της αγοράς (κυρίως στον τομέα του hardware και της λιανικής πώλησης). Η τάση συγκέντρωσης σε λιγότερες, μεγαλύτερες και καλύτερα οργανωμένες εταιρίες, που είχε παρατηρηθεί από το 1993, επιβεβαιώθηκε την περίοδο 1998-99 και αφορά όλους τους επιμέρους κλάδους της Πληροφορικής.

Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ο κλάδος της ανάπτυξης, παραγωγής, εμπορίας και υποστήριξης λογισμικού και μηχανογραφικών εφαρμογών είναι ένας από τους πλέον υγιείς και ανταγωνιστικούς της κλάδους της Ελληνικής οικονομίας. Οι σημαντικές εταιρίες του κλάδου είναι οργανωμένες σε σύγχρονες βάσεις επανδρωμένες με υψηλού επιπέδου προσωπικό, εξοπλισμένες με σύγχρονες γλώσσες και state-of-the-art εργαλεία προγραμματισμού και επίσης διαθέτουν εξελιγμένα δίκτυα πωλήσεων για την αποτελεσματική προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών τους.

Στον τομέα του τυποποιημένου λογισμικού η εικόνα του κύκλου εργασιών είναι ιδιαίτερα θετική. Οι πωλήσεις το 1998 αυξήθηκαν στις μεγάλες εταιρίες του χώρου κατά 64,2% σε σχέση με το 1997 και η άνοδος αυτή είναι κατά πολύ μεγαλύτερη της μέσης ανόδου του συνόλου της πληροφορικής, η οποία ήταν 44,2% το ίδιο χρονικό διάστημα. Η εντυπωσιακή αυτή άνοδος αποδίδεται από ερευνητές του κλάδου , τόσο στης γενικότερη ανάπτυξη του χώρου της πληροφορικής , όσο και στην σημαντική βελτίωση της εικόνας των προϊόντων συγκεκριμένων εταιριών στον χώρο της οργάνωσης γραφείου και των enterprice resourse (ERP) συστημάτων. Όμως παρά τα θετικά στοιχεία πρέπει να ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι ο τομέας αυτός βρίσκεται σε ακόμη ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα και το ότι ορισμένοι εκπρόσωποι του πλήττονται από την παράνομη διακίνηση λογισμικού. Ως εκ τούτου ενδεχόμενη αντιμετώπιση του τελευταίου ζητήματος θα οδηγήσει σε εκτόξευση του κύκλου εργασιών των αντίστοιχων επιχειρήσεων. Οι περισσότερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία τυποποιημένου λογισμικού έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητες τους στον χώρο του hardware και της παραγωγής εξειδικευμένων προγραμμάτων. Επιπλέον, ο κύκλος εργασιών από την εμπορία τυποποιημένου λογισμικού είναι συνήθως πολύ μικρότερος συγκριτικά με έσοδα από άλλες δραστηριότητες.

Αισιόδοξη είναι η εικόνα που προκύπτει από την ανάλυση των οικονομικών αποτελεσμάτων των εταιριών που δραστηριοποιούνται στην αγορά του εξειδικευμένου (κατά παραγγελία) λογισμικού. Η αύξηση των πωλήσεων φθάνει το 34,5%συγκριτικά με το 1997. Η άνοδος των πωλήσεων οφείλεται κυρίως στα επενδυτικά προγράμματα του Δημοσίου και σε εξειδικευμένες εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, κυρίως επιχειρήσεις προερχόμενες από τον χρηματοπιστωτικό χώρο και το εμπόριο.

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 14/7/2007 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 8
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 8

    Η εταιρεία δραστηριοποιείται ενεργά σε θέματα Έρευνας & Ανάπτυξης τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε Εθνικό επίπεδο, αναγνωρίζοντας τη σημασία αφ'ενός της γνώσης σε εξειδικευμένες περιοχές της επιστήμης και της τεχνολογίας και αφ'ετέρου της αξιοποίησης των τεχνολογικών επιτευγμάτων και καινούργιων ευκαιριών για τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων και την ικανοποίηση νέων απαιτήσεων. Ο τομέας Έρευνας & Ανάπτυξης στοχεύει στην ενίσχυση της θέσης αυτής, αναλύοντας τις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς, για την πρόβλεψη μακροπρόθεσμων ευκαιριών. Με τη συμμετοχή της εταιρείας σε πιλοτικά και ερευνητικά έργα, τόσο εθνικά και ευρωπαϊκά όσο και αυτοχρηματοδοτούμενα, η εταιρεία υιοθετεί και αναπτύσσει νέες τεχνολογίες, προϊόντα και υπηρεσίες, ενώ παράλληλα διευρύνει το δίκτυο των συνεργατών της. Παράλληλα, ο τομέας Έρευνας και Ανάπτυξης θα συμμετέχει σε πληθώρα επιτυχημένων έργων, που έχουν αναγνωριστεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και θα βρίσκεται ολοένα με περισσότερες προτάσεις για συνεργασία από ευρωπαϊκές εταιρείες και ακαδημαϊκά ιδρύματα υψηλού κύρους. Αυτό όμως που επιδιώκει τελικά η εταιρεία είναι η ενσωμάτωση της γνώσης και της τεχνογνωσίας στα έργα, τις λύσεις και τις υπηρεσίες της, που να εξασφαλίζουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

BHMA 2o: Ο Κύκλος ανάπτυξης προϊόντων

Ο Κύκλος Ανάπτυξης Προϊόντος Λογισμικού διακρίνεται στο στάδιο της εκτίμησης και αξιολόγησης μέχρι την λήψη απόφασης για την υλοποίηση ή όχι κάποιου προϊόντος. Αφού ληφθεί η απόφαση για την υλοποίηση, ακολουθεί η ανάπτυξη του προϊόντος που τελειώνει με την προώθηση του έτοιμου προϊόντος στην αγορά. Βεβαίως μια σημαντική δραστηριότητα μετά την εγκατάσταση (τοποθέτηση) των προϊόντων λογισμικού της Εταιρείας στην αγορά είναι η υποστήριξη και εν γένει αναβάθμισή τους (after sales support).

  Η συνοπτική αυτή περιγραφή περιλαμβάνει πολλές διεργασίες με έναρξη την ανάγκη δημιουργίας συγκεκριμένου προϊόντος, με βάση την οποία αφενός καθώς και με την εμπειρία των στελεχών του Τμήματος Marketing αφετέρου διαμορφώνεται η βασική ιδέα (concept) για τη γέννηση ενός νέου προϊόντος είτε αυτοτελούς είτε συμπληρωματικού άλλων.

  Η ιδέα αποτελεί την αφετηρία για μια σειρά αναλύσεων, μελετών και εκτιμήσεων οι οποίες συνθέτουν την συνολική εικόνα, με την επακόλουθη Αναλυτική Μελέτη Σκοπιμότητας. Για να εκπονηθεί η Αναλυτική Μελέτη Σκοπιμότητας το Τμήμα Marketing αναλύει τα δεδομένα της αγοράς και συνθέτει τα συμπεράσματά του στη Μελέτη Αποδοχής Προϊόντος. Το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Παραγωγής εκπονεί την αρχική μελέτη για ενδεχόμενη υλοποίηση του προϊόντος που εξετάζει και καλύπτει τα θέματα της Προϋπολογιστικής Σχεδίασης και των Βασικών Προδιαγραφών καθώς και το Χρονοδιάγραμμα και Δυναμικό Υλοποίησης. Παράλληλα, αξιοποιώντας τα στοιχεία που προκύπτουν από τις δύο προηγούμενες διεργασίες, το Τμήμα Κοστολόγησης αναλύει τα στοιχεία κόστους και η Εμπορική Δ/νση καθορίζει την Εμπορική Πολιτική για το υπό εξέταση για ανάπτυξη προϊόν.

Στη φάση αυτή η Εμπορική Δ/νση διαθέτει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αναλύσεις με τα οποία – υπό τη δική της ευθύνη και εποπτεία – εκπονείται η Αναλυτική Μελέτη Σκοπιμότητας η οποία αποτελεί το υλικό για τη Γενική Δ/νση προκειμένου να αποφασίσει για την υλοποίηση και παραγωγή του νέου προϊόντος. Σε περίπτωση που το προϊόν δεν κρίνεται κατάλληλο για παραγωγή, όλα τα σχετικά στοιχεία επιστρέφονται στο Τμήμα Marketing με οδηγίες για νέα ή περισσότερο εξειδικευμένη έρευνα ή προκειμένου να επανέλθει υπό άλλες συνθήκες της αγοράς.

Η ανάπτυξη και παραγωγή του νέου προϊόντος ή της υπηρεσίας αρχίζει με τη θετική απόφαση της Διοίκησης, η οποία αναθέτει στις αρμόδιες Διευθύνσεις την ανάπτυξη και προώθηση του νέου προϊόντος ή υπηρεσίας. Η ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας είναι μια επαναλαμβανόμενη κατά μέρη διαδικασία που καταλήγει στην παραγωγή ενός ολοκληρωμένου προϊόντος λογισμικού που συνοδεύεται από τα πλήρη και διαφωτιστικά εγχειρίδια χρήσης. Είναι σημαντικό να επισημανθεί η εφαρμογή τυποποιημένων διαδικασιών με συνεχή έλεγχο έτσι ώστε να διασφαλίζεται συνολικά η ποιότητα.

Το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Παραγωγής σε συνεργασία με το Τμήμα Υλοποίησης Έργων σχεδιάζουν σε βάθος το προϊόν με βάση τις προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στην Αναλυτική Μελέτη Σκοπιμότητας. Η σχεδίαση προσδιορίζει Υποσυστήματα ως ενιαία και αυτοτελή μέρη, τα οποία το Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Παραγωγής αναθέτει σε ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό ανάλογα με τις τεχνικές ιδιαιτερότητες του κάθε υποσυστήματος συμπεριλαμβανομένου και του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης. Ακόμη σχεδιάζει την εκτέλεση δοκιμών για κάθε μέρος του προϊόντος. Κάθε Υποσύστημα λογισμικού αναπτύσσεται από ομάδα τεχνικών με έναν υπεύθυνο, ο οποίος φροντίζει για την υλοποίηση των προδιαγραφών, την εφαρμογή των προτύπων ποιότητας, τη συνεργασία με τις ομάδες των άλλων Υποσυστημάτων και αναφέρει την πρόοδο στο Τμήμα Διοίκησης και Οργάνωσης Παραγωγής.

Η ανάπτυξη των Υποσυστημάτων συμβαδίζει με την εκτέλεση των προσχεδιασμένων δοκιμών που εκτελούνται από εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη της Δ/νσης Υποστήριξης και Ελέγχου, τα αποτελέσματα των οποίων επιστρέφουν στις αντίστοιχα εμπλεκόμενες ομάδες για την εφαρμογή των απαραίτητων διορθώσεων. Μια δεύτερη διαδικασία που εξελίσσεται παράλληλα είναι ο έλεγχος εφαρμογής των προτύπων διασφάλισης ποιότητας, που γίνεται από τη Δ/νση Διασφάλισης Ποιότητας. Και αυτή η διαδικασία επιστρέφει στοιχεία στις εμπλεκόμενες ομάδες υλοποίησης για διορθωτικές επεμβάσεις και προσαρμογές. Τέλος μια τρίτη παράλληλη διεργασία είναι αυτή της εκπόνησης εγχειριδίων χρήσης. Το Τμήμα Παραγωγής Εγχειριδίων προετοιμάζει τα εγχειρίδια σύμφωνα με τα πρότυπα συγγραφής και ποιότητας, τα οποία έχει θεσπίσει η Εταιρεία.

Η ανάπτυξη του κάθε Υποσυστήματος ολοκληρώνεται όταν υλοποιηθεί το σύνολο των προδιαγραφών σύμφωνα με τα πρότυπα ποιότητας και αφού τα αποτελέσματα των δοκιμών είναι θετικά. Το τελευταίο μέρος της διαδικασίας ανάπτυξης είναι η σύνθεση των Υποσυστημάτων σε ένα ολοκληρωμένο προϊόν με τη λειτουργικότητα που απαιτούν οι προδιαγραφές. Αυτό διαπιστώνεται από τις τελικές δοκιμές ενώ ολοκληρώνονται και τα εγχειρίδια χρήσης.

Τώρα πλέον το προϊόν και τα εγχειρίδια χρήσης παραδίδονται στην Εμπορική Δ/νση και το Μarketing για την διαμόρφωση της τελικής Εμπορικής Πολιτικής, το πακετάρισμα και τη διάθεση στην αγορά.

Οι δραστηριότητες του τμήματος υλοποίησης έργων της Εταιρείας περιλαμβάνουν δύο βασικές κατηγορίες λογισμικού :

    Α. Τις τυποποιημένες εφαρμογές λογισμικού οι οποίες σχεδιάζονται για αξιοποίηση (χρήση) των από πολλές επιχειρήσεις και καλούνται “πακέτα” και

    Β. Τις εφαρμογές λογισμικού οι οποίες σχεδιάζονται και αναπτύσσονται για να καλύψουν εξειδικευμένες μηχανογραφικές ανάγκες μεμονωμένων επιχειρήσεων και καλούνται “tailor made”.

    Μέχρι σήμερα, το σύνολο των έργων ανάπτυξης λογισμικού που ξεκίνησαν από το στάδιο της Αρχικής Σύλληψης (conceptual) φθάνουν σήμερα στο τελικό στάδιο της Εμπορικής Διάθεσης (commercial). 

    Αυτό δικαιολογείται από το γεγονός ότι τα τυποποιημένα προϊόντα λογισμικού που αναπτύσσει η Εταιρεία είναι περιορισμένα σε αριθμό και η χρησιμοποίηση των από διαφορετικούς κλάδους επιχειρήσεων επιτυγχάνεται μέσω της παραμετροποίησης των, τα δε εξειδικευμένα προγράμματα αναπτύσσονται μόνο όταν υπάρχει σχετική σύμβαση ανάθεσης οπότε η ολοκλήρωση των (δηλαδή να φτάσουν στο τελικό στάδιο) είναι κατά κάποιον τρόπο επιβεβλημένη. 

BHMA 3o: Βασικά στοιχειά του επενδυτικού σχεδίου.

Παρακάτω παρουσιάζονται τα βασικά στοιχεία του επενδυτικού σχεδίου της εκδότριας εταιρίας :

Παραγωγή των εξειδικευμένων προϊόντων λογισμικού για την κάλυψη νέων αγορών.

Η ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού παρά το σημαντικό κόστος της, προσθέτει αξία στον εξοπλισμό πληροφορικής αφού βελτιώνει χρονοβόρες διαδικασίες ελαχιστοποιώντας τον χρόνο και προσφέροντας ακρίβεια στην καθημερινή επιχειρηματική πρακτική.

Η εταιρία συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της στην αγορά, θα προβεί στην παραγωγή νέων εξειδικευμένων προϊόντων λογισμικού τα οποία θα είναι σχεδιασμένα με βάση τις πλέον σύγχρονες εξελίξεις και θα καλύπτουν ολόκληρο το φάσμα των απαιτήσεων των συγχρόνων χρηστών. Για το λόγω αυτό θα χρησιμοποιηθούν όλη η ενσωματωμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία αποκτηθεί από ενέργειες που προβλέπονται στο παρών επενδυτικό σχέδιο. Η εταιρία είναι σε θέση να σχεδιάσει και να παράγει νέα εξειδικευμένα προϊόντα λογισμικού και να προσφέρει υπηρεσίες που σχεδιάζονται με το λογισμικό που αναπτύσσει. Για να ευτυχεί τους ήδη προκαθορισμένους στόχους της προτίθεται να αξιοποιήσει πλήρως τα πλεονεκτήματα που απορρέουν από τους κάτωθι τομείς :

Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών

Εκμετάλλευση της σύγχρονης τηλεπικοινωνιακής υποδομής (Internet-Intranet)

Οι εφαρμογές θα προσφέρουν αύξηση του ποσοστού απόδοσης μιας ενδεχομένης επένδυσης. Στους χρηστές αφού αξιοποιούνται οι πλέον σύγχρονες τεχνολογίες και έτσι βελτιστοποιούνται οι χρόνοι των διαδικασιών μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας προσιτό για όλους τους χρηστές μέσα από ελάχιστο χρόνο εκπαίδευσης . η παρουσίαση των νέων προϊόντων θα υποβοηθηθεί με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μάρκετινγκ επικοινωνίας και προώθησης στον τελικό καταναλωτή (επιχειρήσεις, οργανισμοί, ιδιώτες, κτλ)

Βελτιστοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού.

Η εταιρία στοχεύει στην αύξηση του βαθμού βελτιστοποίησης των εσωτερικών διαδικασιών ανάπτυξης λογισμικού. Οι σχετικές δαπάνες οι οποίες προβλέπονται σε επενδυτικό σχέδιο είναι πλήρης και αφορούν την ανάπτυξη λογισμικού όσο και την ποιότητα του παραγομένου λογισμικού.

Προβλέπονται αγορές εξειδικευμένων εργαλείων σχεδίασης , ανάπτυξης και υλοποίησης προϊόντων λογισμικού τα οποία αναμένεται να συντομεύσουν τον απαιτούμενο χρόνο συντήρησης τους και επανασχεδίασης τους σε περίπτωση που κάποιο τέτοιο κρίνεται σκόπιμο και γενικότερα αναμένεται η συνολική αύξηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας σε όλους τους τομείς των παραγομένων προϊόντων και προσφερόμενων υπηρεσιών μέσω της ισχυρότερης υποδομής ανάπτυξης των εφαρμογών. Ενίσχυση των δραστηριοτήτων της χρησιμοποιώντας τεχνογνωσία μεθοδολογίες και εργαλεία. Οι συνεχείς και με ραγδαίους ρυθμούς εξέλιξης της επιστήμης της πληροφορικής απαιτεί συνεχείς ενασχόληση και παρακολούθηση των τάσεων και εξελίξεων οι οποίες διαμορφώνονται και αφορούν μια πληθώρα διαφορετικών κατευθύνσεων, όλες ωστόσο κάτω από την ομπρέλα της πληροφορικής πχ τεχνολογίες και μεθοδολογίες ανάπτυξης προϊόντων λογισμικού, τεχνολογία client-server.

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 15/02/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 9
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 9

    «Την ανίχνευση των επενδυτικών κινδύνων

    που σχετίζονται με την εταιρεία και τον κλάδο»

Πέρα από τις πληροφορίες που έχουμε αναφέρει στο παρών κείμενο θα πρέπει να λάβουμε προσεκτικά υπόψη τους παράγοντες που αναφέρονται παρακάτω πριν λάβουμε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την πιθανή επένδυσή κεφαλαίων της Εταιρίας μας. Οι κίνδυνοι που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική θέση της Εταιρίας:

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

BHMA 2o: Επενδυτικοί Κίνδυνοι

Α. ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ

ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΝΤΑΣΕΩΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Η δραστηριότητα της Εταιρίας είναι εντάσεως τεχνολογίας , γεγονός το οποίο σχετίζεται με τους παρακάτω επιχειρηματικούς κινδύνους:

      Τη δυνατότητα της Εταιρίας να προσελκύει και να διατηρεί έμπειρο και καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, ιδιαίτερα στο τίμημα της ερευνάς και ανάπτυξης. Η δυνατότητα αυτή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ικανότητα της εταιρίας να διατηρεί την καινοτομικότητά της τόσο στο χαρτοφυλάκιο των προσφερομένων υπηρεσιών και προϊόντων όσο και στην υποδομή της για την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

      Τη δυνατότητα της Εταιρίας να παρακολουθεί στενά τις δυναμικές εξελίξεις στο χώρο των νέων τεχνολογιών και των εφαρμογών πληροφορικής και την ικανότητα της να ενσωματώνει αποτελεσματικά στα προϊόντα και υπηρεσίες της, τις νέες εξελίξεις.

      Παράλληλα με τη συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας ανάπτυξης λογισμικού, μεταβάλλονται (ή και δημιουργούνται νέες )οι ανάγκες της Εταιρίας . Η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών της Εταιρίας. Η σωστή εξυπηρέτηση των πελατών απαιτεί τη διαχείριση συνεχούς και ουσιαστικής επαφής με σκοπό την κατανόηση και την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των αναγκών.

ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ Εταιρίας έως αυτού του σημείου αποδίδετε κυρίως στον Ιδρυτή της και πρόεδρο, κ. Ηλία Ντεμίρη καθώς και τον διευθύνων σύμβουλο Κο Φουντούκη Μιχάλη. Επιπροσθέτως η διοίκηση της εταιρίας εξαρτάται από μια ομάδα στελεχών, οι περισσότεροι από τους οποίους εργάζονται σε αυτή την ανάπτυξη της. Στην παρούσα φάση τα εν λόγω στελέχη βρίσκονται σε αρμονική συνεργασία. για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας. Ενδεχόμενη απώλεια ορισμένων εκ των παραπάνω στελεχών θα μπορούσε επίσης να έχει αρνητικές συνέπειες για την ομαλή εξέλιξη της και την υλοποίηση των επεκτατικών της σχεδίων.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Η Εταιρία ξεκίνησε τη δραστηριότητα της ως ανώνυμη Εταιρία το έτος 2006 εκτοτε η ανάπτυξη της υπήρξε ραγδαία από πλευράς πελατών, μεγέθους του δικτύου και αριθμό εργαζομένων. Η ανάπτυξη αυτή απαίτησε και θα συνεχίσει να απαιτεί σημαντικούς διοικητικούς και λειτουργικούς πόρους, την εκπαίδευση νέου προσωπικού, την επέκταση των συστημάτων διοικητικού και οικονομικού ελέγχου της Εταιρείας. Αν και μέχρι σήμερα η Εταιρία έχει την ικανότητα να διαχειρίζεται την ανάπτυξη της τυχόν αδυναμία της να πράξει το ίδιο στο μέλλον, θα μπορούσε να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομική θέση και τα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρίας

ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Γενικά, για μια Εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού ,ο κίνδυνος της ολικής η μερικής αναθεώρησης επενδυτικών σχεδίων που αφορούν την ανάπτυξη λογισμικών προγραμμάτων προέρχεται από α) τιμή εξασφάλισης επαρκών πωλήσεων των λογισμικών προγραμμάτων προκειμένου η ανάπτυξη τους να τεκμηριώνετε από ανάπτυξη κόστους,-ωφέλειας και β)από την έλλειψη των απαιτούμενων χωρών χρηματοδότησης της υλοποίησης τους, ιδιαιτέρα σε περιπτώσεις που οι δυναμικές εξελίξεις της τεχνολογίας ενδέχεται να προκαλέσουν αναθεώρηση του προϋπολογισμού δαπανών

Β. Ο σημερινός δανεισμός της εταιρίας δεν είναι μηδενικός και παράλληλα υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις χρηματοδότησης με συνεργαζόμενες τράπεζες, οι οποίες μπορούν άμεσα να ενεργοποιηθούν προκειμένου να ξεπεραστούν τα οποιοδήποτε ενδεχόμενα βραχυπρόθεσμα προβλήματα υπέρβασης του κόστους υλοποίησης .

Γ. Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πιθανότητα υπέρβασης του κόστους υλοποίησης των επενδύσεων της PATRAS INFORMATICS A.E είναι ενδεχόμενο με πολύ μικρή πιθανότητα, καθ’ ότι τα κόστη ανάπτυξης σε όλη τους την έκταση παρακολουθούνται λεπτομερώς και σε τακτικά διαστήματα καθ’ όλη τους την έκταση παρακολουθούνται λεπτομερώς και σε τακτά χρονικά διαστήματα καθόλη την διάρκεια εξέλιξης της επένδυσης, από την Διοίκηση της Εταιρείας .

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 19/02/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 10
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 10

    «Απολογιστικά στοιχεία δραστηριοτήτων της επιχείρησης»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

BHMA 2o: Τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Η Εταιρεία φιλοδοξούμε να έχει μια ιδιαίτερη επιτυχημένη παρουσία στην Ελληνική αγορά πληροφορικής αφού διαθέτει την απαιτούμενη υποδομή, εμπειρία, αξιοπιστία και φερεγγυότητα, δηλαδή τα απαραίτητα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσει με επιτυχία την πρόκληση της νέας διαμορφωμένης, απαιτητικής και συνεχώς εξελισσόμενης αγοράς πληροφορικής.

BHMA 3o: Απολογιστικά στοιχεία

    Διεύθυνση:

Αθανασίου Αναγνωστοπούλου 21 - Εργατ. Κατ. Παραλίας

    Ταχ. Κωδ:

26500

Πόλη:

ΠΑΡΑΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ

    Νομός:

ΑΧΑΪΑΣ

Χώρα:

Ελλάδα

 

 

A.E

1216/07/Γ/8/07

Αθανασίου Αναγνωστοπούλου 21 - Εργατ. Κατ. Παραλίας

26500 – ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΑΙΑΣ – ΕΛΛΑΔΑ

Στοιχεία και πληροφορίες περιόδου από 01/01/2007 έως 30/6/2007


Τύπος Περιόδου: Ετήσια Οριστική Εξαμήνου
Εταιρική Χρήση: 2007
Είδος Υποβολής: ΑΡΧΙΚΗ
Ορκωτός Λογιστής: ΜΟΥΡΤΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
Τύπος Έκθεσης Επισκόπησης: ii Με σύμφωνη γνώμη - θέματα έμφασης
Δημοσιεύση σε εφημερίδα: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ   28/03/2007
Δημοσιεύση σε εφημερίδα: ΕΞΠΡΕΣ   28/03/2007
Όλα τα ποσά εκφράζονται σε ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ  
Ημ/νία έγκρισης από ΔΣ: 23/03/2007  
Σύνθεση ΔΣ:  
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΠΕΝΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΤΣΑΠΙΚΟΥΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΒΑΝΔΩΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΝΑΚΟΒΑ ΘΕΟΔΩΡΑ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΜΠΟΥΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ  
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟY
   

30/6/2007

31/12/2006

10000 ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ

 

 

11000 Πάγια στοιχεία Ενεργητικού

9.533,00

8.821,00

12000 Αποθέματα

611,00

311,00

13000 Απαιτήσεις από πελάτες

10.740,00

11.738,00

14000 Λοιπά στοιχεία ενεργητικού

7.970,00

4.476,00

15000 ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

28.854,00

25.346,00

16000 ΠΑΘΗΤΙΚΟ

 

 

17000 Μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις

3.206,00

1.451,00

18000 Βραχυπρόθεσμες τραπεζικές Υποχρεώσεις

7.282,00

7.544,00

19000 Λοιπές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις

7.615,00

6.829,00

20000 Σύνολο υποχρεώσεων (α)

18.103,00

15.824,00

21000 Καθαρή Θέση μετόχων Εταιρίας (β)

10.751,00

9.522,00

22000 Δικαιώματα Μειοψηφίας (γ)

0,00

0,00

23000 Σύνολο Καθαρής Θέσης (δ) = (β)+(γ)

10.751,00

9.522,00

24000 ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ (ε) = (α) + (δ)

28.854,00

25.346,00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
   

01/01/2007

30/6/2006

 

 

   

30/6/2007

31/12/2006

 

 

26000 Κύκλος εργασιών

30.716,0000

24.822,0000

 

 

27000 Μικτά κέρδη / (ζημιές)

8.362,0000

8.599,0000

 

 

29000 Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων

2.395,0000

1.672,0000

 

 

28000 Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων

1.649,0000

1.046,0000

 

 

30000 Κέρδη / (ζημιές) προ φόρων σύνολο

1.450,0000

1.108,0000

 

 

31000 Μείον Φόροι

-239,0000

0,0000

 

 

31500 Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους από συνεχιζόμενες δραστηριότητες (α)

1.211,0000

1.108,0000

0,0000

0,0000

31600 Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους από διακοπείσες δραστηριότητες (β)

 

 

 

 

32000 Κέρδη / (ζημιές) μετά από φόρους (συνεχιζόμενες και διακοπείσες δραστηριότητες) (α) + (β)

1.211,0000

1.108,0000

0,0000

0,0000

33000 Κατανέμονται σε:

 

 

 

 

34000 Μετόχους Εταιρίας

1.211,0000

1.108,0000

 

 

35000 Μετόχους Μειοψηφίας

0,0000

0,0000

 

 

36000 Κέρδη μετά από φόρους ανά μετοχή ? βασικά (σε €)

0,0460

0,0421

 

 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΘΑΡΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ
   

30/6/2007

31/12/2006

38000 Σύνολο καθαρής θέσης έναρξης περιόδου (01.01.2006 και 01.01.2005 αντίστοιχα)

9.522,00

7.938,00

42000 Κέρδη / (ζημιές) περιόδου μετά από φόρους

1.211,00

1.108,00

39000 Αύξηση / (μείωση) μετοχικού κεφαλαίου

0,00

0,00

40000 Διανεμηθέντα μερίσματα

0,00

0,00

41000 Καθαρό εισόδημα καταχωρημένο απ’ ευθείας στην καθαρή θέση

18,00

476,00

43000 Αγορές (πωλήσεις) ιδίων μετοχών

0,00

0,00

44000 Σύνολο καθαρής θέσης λήξης περιόδου (30.09.2006 και 30.09.2005 αντίστοιχα)

10.751,00

9.522,00

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΡΟΩΝ     
   

01/01/2006

01/01/2005

   

31/12/2006

31/12/2005

46000 Λειτουργικές δραστηριότητες

 

 

52000 Κέρδη προ φόρων

1.450,00

1.108,00

53000 Πλέον / μείον προσαρμογές για:

 

 

54000 Αποσβέσεις

746,00

626,00

55000 Προβλέψεις

2.608,00

0,00

56000 Συναλλαγματικές διαφορές

-54,00

121,00

57000 Αποτελέσματα (έσοδα, έξοδα, κέρδη και ζημιές) επενδυτικής δραστηριότητας

-406,00

-328,00

58000 Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα

685,00

538,00

59000 Πλέον/ μείον προσαρμογές για μεταβολές λογαριασμών κεφαλαίου κίνησης ή που σχετίζονται με τις λειτουργικές δραστηριότητες:

 

 

60000 Μείωση / (αύξηση) αποθεμάτων

64,00

-269,00

61000 Μείωση / (αύξηση) απαιτήσεων

1.992,00

-2.845,00

62000 (Μείωση) / αύξηση υποχρεώσεων (πλην τραπεζών)

-1.524,00

965,00

63000 Μείον:

 

 

64000 Χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα καταβεβλημένα

-685,00

-538,00

65000 Καταβεβλημένοι φόροι

-83,00

-384,00

66000 Σύνολο εισροών / (εκροών) από λειτουργικές δραστηριότητες (α)

4.793,00

-1.006,00

67000 Επενδυτικές δραστηριότητες

 

 

72000 Απόκτηση θυγατρικών, συγγενών, κοινοπραξιών και λοιπών επενδύσεων

-1.395,00

-50,00

73000 Αγορά ενσώματων και άϋλων παγίων στοιχείων

-536,00

-818,00

74000 Εισπράξεις από πωλήσεις ενσώματων και άϋλων παγίων στοιχείων

5,00

682,00

75000 Τόκοι εισπραχθέντες

244,00

303,00

76000 Μερίσματα εισπραχθέντα

0,00

0,00

77000 Σύνολο εισροών / (εκροών) από επενδυτικές δραστηριότητες (β)

-1.682,00

117,00

78000 Χρηματοδοτικές δραστηριότητες

 

 

79000 Εισπράξεις από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

0,00

0,00

80000 Εισπράξεις από εκδοθέντα / αναληφθέντα δάνεια

0,00

0,00

81000 Εξοφλήσεις δανείων

-2.001,00

749,00

82000 Εξοφλήσεις υποχρεώσεων από χρηματοδοτικές μισθώσεις (χρεολύσια)

-299,00

49,00

83000 Μερίσματα πληρωθέντα

0,00

0,00

84000 Σύνολο εισροών / (εκροών) από χρηματοδοτικές δραστηριότητες (γ)

-2.300,00

798,00

86000 Καθαρή αύξηση / (μείωση) στα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα περιόδου (α) + (β) + (γ)

811,00

-91,00

87000 Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα έναρξης περιόδου

1.091,00

529,00

88000 Ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα λήξης περιόδου

1.902,00

438,00

ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
α. Η συνολική επίπτωση των παρατηρήσεων της έκθεσης επισκόπησης του ορκωτού ελεγκτή λογιστή στην καθαρή θέση και τα αποτελέσματα μετά από φόρους, σε περίπτωση που ο τύπος της έκθεσης επισκόπησης είναι με εξαιρέσεις που επηρεάζουν τη γνώμη του ελεγκτή. Σε περίπτωση που ο τύπος της έκθεσης επισκόπησης είναι με θέματα έμφασης, γίνεται συνοπτική παρουσίαση των εν λόγω θεμάτων. Σε περίπτωση δε που ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής, εκφέρει αρνητική γνώμη ή αρνείται να εκφέρει γνώμη, παρατίθεται ο λόγος της άρνησης.
ΑΝΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
β. Οι ανέλεγκτες φορολογικά χρήσεις
-
γ. i) Σε περίπτωση μεταβολής στις λογιστικές πολιτικές ή εκτιμήσεις, αναφέρεται το είδος της μεταβολής και η επίπτωση, εφόσον είναι σημαντική, στα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, καθώς και στην καθαρή θέση των μετόχων της Εταιρίας για την τρέχουσα περίοδο.
ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
γ. ii) Σε περίπτωση τροποποιήσεων που επέρχονται για οποιοδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά από μεταβολή στις λογιστικές πολιτικές, διόρθωση λάθους ή υιοθέτηση νέου διεθνούς λογιστικού προτύπου), στις ήδη δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της τρέχουσας και της προηγούμενης οικονομικής χρήσης, αναφέρεται:
- το είδος των τροποποιήσεων,
- οι επιπτώσεις τους στον κύκλο εργασιών, στα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, καθώς και στην καθαρή θέση των μετόχων της Εταιρίας,
- η σημείωση των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, όπου γίνεται λεπτομερής αναφορά στις ως άνω τροποποιήσεις.

Είδος τροποποίησης

 

Αναφορά σημείωσης περιοδικών καταστάσεων...

 

 

γ iii) Σε περίπτωση αναταξινόμησης των συγκριτικών οικονομικών στοιχείων αναφέρεται το γεγονός και η σημείωση των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, όπου γίνεται λεπτομερής αναφορά.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
δ. i) Σε περίπτωση εταιρικών γεγονότων όπως εξαγορά, πώληση, συγχώνευση άλλης εταιρίας ή κλάδου, απόσχιση κλάδου και αναδιάρθρωσηπαρατίθενται οι βασικές πληροφορίες για το γεγονός, συμπεριλαμβανομένης και της ημερομηνίας πραγματοποίησής του. Επιπλέον, στην περίπτωση που τα εν λόγω γεγονότα επέφεραν μεταβολή συνολικά σε ποσοστό άνω του 25%, στον κύκλο εργασιών, ή / και στα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ή / και στην καθαρή θέση των μετόχων της Εταιρίας, αναφέρεται η επίπτωση στα παραπάνω μεγέθη (ποσό και ποσοστό).
ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
δ. ii) Σε περίπτωση διακοπής εκμετάλλευσης αναφέρεται το γεγονός και παρατίθενται κατ’ ελάχιστο τα βασικά μεγέθη (κύκλος εργασιών, κέρδη/ζημιές προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων, αποτελέσματα προ φόρων της διακοπείσας εκμετάλλευσης) για την τρέχουσα τρίμηνη περίοδο και σωρευτικά από την έναρξη της οικονομικής χρήσης μέχρι την ημερομηνία λήξης της τρέχουσας περιόδου, με αντίστοιχη παράθεση για τις συγκρίσιμες ενδιάμεσες περιόδους της αμέσως προηγούμενης οικονομικής χρήσης.
ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ε. Σε περίπτωση αλλαγής της οικονομικής χρήσης της Εταιρίας, αναφέρεται το γεγονός και οι λόγοι της αλλαγής, με επισήμανση στη μη συγκρισιμότητα των οικονομικών στοιχείων της τρέχουσας περιόδου σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης. Επιπλέον παρατίθενται κατ’ ελάχιστο τα βασικά μεγέθη (κύκλος εργασιών, αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας , καθαρή θέση των μετόχων της Εταιρίας) της τρέχουσας περιόδου με τα αντίστοιχα συγκρίσιμα μεγέθη της περιόδου του προηγούμενου έτους.
ΔΕΝ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
Ζ. Το ποσό των υφιστάμενων εμπράγματων βαρών.
0
η. Οι πάσης φύσεως επίδικες ή υπό διαιτησία διαφορές της Εταιρίας, καθώς και αποφάσεις δικαστικών ή διαιτητικών οργάνων που ενδέχεται να έχουν σημαντική επίπτωση στην οικονομική κατάσταση ή λειτουργία της.
Εκτός από επίδικες διεκδικήσεις τρίτων κατά της εταιρείας ποσού € 787.580,28 και τρίτων κατά του Ομίλου ποσού € 1.053.102,53 εκ των οποίων για ποσό € 30.938,49 έχει υπολογιστεί πρόβλεψη και βάρυνε τα αποτελέσματα χρήσης της 31ης Δεκεμβρίου 2005 της εταιρείας και του Ομίλου, οι υπόλοιπες κρίνονται αβάσιμες και δεν υπάρχουν άλλες επίδικες διαφορές της εταιρίας και του Ομίλου ή δικαστικές αποφάσεις που ενδέχεται να έχουν σημαντική επίπτωση στην οικονομική κατάσταση της εταιρίας και του Ομίλου.
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της τρέχουσας χρήσης - Μόνιμο Προσωπικό.
15
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της προηγούμενης χρήσης - Μόνιμο Προσωπικό.
-
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της τρέχουσας χρήσης - Εποχικό Προσωπικό.
5
Ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού στο τέλος της προηγούμενης χρήσης - Εποχικό Προσωπικό.
-
Ι. Τα ποσά των πωλήσεων και αγορών (αγαθών και υπηρεσιών) σωρευτικά από την έναρξη της οικονομικής χρήσης και τα υπόλοιπα των απαιτήσεων και υποχρεώσεων της Εταιρίας στη λήξη της τρέχουσας περιόδου, που έχουν προκύψει από συναλλαγές της με τα συνδεδεμένα μέρη, όπως αυτά ορίζονται από το ΔΛΠ 24, με διακριτή παράθεση των συνολικών αμοιβών διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης, καθώς και των συναλλαγών τους.

Τρέχουσα περίοδος

Συναλλαγές της με τα συνδεδεμένα μέρη

Εταιρία

α) Πωλήσεις αγαθών και υπηρεσιών

3.744,00

β) Αγορές αγαθών και υπηρεσιών

377,00

γ) Απαιτήσεις

936,00

δ) Υποχρεώσεις

31,00

ε) Συναλλαγές και αμοιβές διευθυντικών στελεχών και μελών της διοίκησης

839,00

στ) Απαιτήσεις από διευθυντικά στελέχη και μέλη της διοίκησης

0,00

ζ) Υποχρεώσεις προς τα διευθυντικά στελέχη και μέλη της διοίκησης

0,00

 

ια. Σε περίπτωση που στην τρέχουσα περίοδο η Εταιρία παύει να καταρτίζει ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, αναφέρεται το γεγονός και η αιτία που το προκάλεσε.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ
ιβ. Κάθε άλλη ουσιώδης για τους επενδυτές πληροφορία ως προς τη χρηματοοικονομική κατάσταση και την πορεία των δραστηριοτήτων της Εταιρίας μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων.
 

Η επωνυμία και η χώρα της καταστατικής έδρας,το ποσοστό με το οποίο η μητρική Εταιρία συμμετέχει, άμεσα ή έμμεσα, στο μετοχικό τους κεφάλαιο για κάθε μια από τις εταιρίες ή κοινοπραξίες που ΔΕΝ περιλαμβάνονται στην ενοποίηση με παραπομπή στη σημείωση των περιοδικών οικονομικών καταστάσεων, όπου γίνεται λεπτομερής αναφορά των λόγων μη ενοποίησης

Επωνυμία Εταιρίας

Χώρα Κατ. Έδρας

Άμεσο Ποσ. Συμ.

Έμμεσο Ποσ. Συμ.

Παραπομπή

Οι εταιρίες που δεν ενσωματώθηκαν στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις στην τρέχουσα περίοδο, ενώ είχαν ενσωματωθεί είτε στην αμέσως προηγούμενη περίοδο είτε στην αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, με σύντομη επεξήγηση του λόγου μη ενσωμάτωσής τους.

Επωνυμία Εταιρίας

Χώρα Κατ. Έδρας

Άμεσο Ποσ. Συμ.

Έμμεσο Ποσ. Συμ.

Λόγος ΜΗ ενσωμάτωσης

Προηγούμενη ενσωμάτωση

Σε περίπτωση έναρξης ή παύσης ενσωμάτωσης στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, ή μεταβολής της μεθόδου ενσωμάτωσης εταιριών ή κοινοπραξιών, που επέφεραν μεταβολή συνολικά σε ποσοστό άνω του 25% στον κύκλο εργασιών, ή / και στα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Εταιρίας ή / και στην καθαρή θέση των μετόχων της Εταιρίας, αναφέρεται η επίπτωση στα παραπάνω μεγέθη (ποσό και ποσοστό).
 

Κύκλος εργασιών

αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας

καθαρή θέση των μετόχων

Επωνυμία Εταιρίας

Είδος Τροποποίησης

Ποσό

Ποσοστό

Αιτ. μη παρ/σης ποσού-ποσοστού

Ποσό

Ποσοστό

Αιτ. μη παρ/σης ποσού-ποσοστού

Ποσό

Ποσοστό

Αιτ. μη παρ/σης ποσού-ποσοστού

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΛΠ ΚΑΙ ΕΛΠ

 

 

 

Σύνολο ιδίων κεφαλαίων σύμφωνα με το ΕΛΠ

 

 

Προσαρμογές της Καθαρής θέσης με βάσει τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

 

 

Καθαρή θέση σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

 

 

Σχόλια Εταιρίας
 
Έκθεση επισκόπησης/ελέγχου ορκωτών ελεκγτών λογιστών (ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΥΡΤΑΣ 26500 ΠΑΡΑΛΙΑ
Ε-mail: mourtas@paralia.com.gr


ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΛΟΓΙΣΤΗ

Προς τους Μετόχους της
A.E

Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων.
Ελέγξαμε τις συνημμένες Οικονομικές Καταστάσεις της
A.E, καθώς και τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της Εταιρίας και των θυγατρικών της που αποτελούνται από τον ισολογισμό της 30ης Ιουνίου 2007, και τις καταστάσεις αποτελεσμάτων, μεταβολών ιδίων κεφαλαίων και ταμειακών ροών της χρήσεως που έληξε την ημερομηνία αυτή καθώς και περίληψη των σημαντικών λογιστικών πολιτικών και λοιπές επεξηγηματικές σημειώσεις.

Ευθύνη Διοίκησης για τις Οικονομικές Καταστάσεις
Η Διοίκηση της εταιρείας έχει την ευθύνη για την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση αυτών των Οικονομικών Καταστάσεων σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, όπως αυτά έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ευθύνη αυτή περιλαμβάνει σχεδιασμό, εφαρμογή και διατήρηση συστήματος εσωτερικού ελέγχου σχετικά με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση οικονομικών καταστάσεων, απαλλαγμένων από ουσιώδη ανακρίβεια, που οφείλεται σε απάτη ή λάθος. Η ευθύνη αυτή περιλαμβάνει επίσης την επιλογή και εφαρμογή κατάλληλων λογιστικών πολιτικών και την διενέργεια λογιστικών εκτιμήσεων που είναι λογικές για τις περιστάσεις.

Ευθύνη Ελεγκτή
Δική μας ευθύνη είναι η έκφραση γνώμης επί αυτών των Οικονομικών Καταστάσεων, με βάση τον έλεγχό μας. Διενεργήσαμε τον έλεγχο σύμφωνα με τα Ελληνικά Ελεγκτικά Πρότυπα, που είναι εναρμονισμένα με τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα. Τα Πρότυπα αυτά απαιτούν τη συμμόρφωσή μας με τους κανόνες δεοντολογίας και το σχεδιασμό και διενέργεια του ελέγχου μας με σκοπό την εύλογη διασφάλιση ότι οι οικονομικές καταστάσεις είναι απαλλαγμένες από ουσιώδη ανακρίβεια. Ο έλεγχος περιλαμβάνει τη διενέργεια διαδικασιών για την συγκέντρωση ελεγκτικών τεκμηρίων, σχετικά με τα ποσά και τις πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις οικονομικές καταστάσεις.
Οι διαδικασίες επιλέγονται κατά την κρίση του ελεγκτή και περιλαμβάνουν την εκτίμηση του κινδύνου ουσιώδους ανακρίβειας των οικονομικών καταστάσεων, λόγω απάτης ή λάθους. Για την εκτίμηση του κινδύνου αυτού, ο ελεγκτής λαμβάνει υπόψη το σύστημα εσωτερικού ελέγχου σχετικά με την κατάρτιση και εύλογη παρουσίαση των οικονομικών καταστάσεων, με σκοπό το σχεδιασμό ελεγκτικών διαδικασιών για τις περιστάσεις και όχι για την έκφραση γνώμης επί της αποτελεσματικότητας του συστήματος εσωτερικού ελέγχου της εταιρείας. Ο έλεγχος περιλαμβάνει επίσης την αξιολόγηση της καταλληλότητας των λογιστικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν και του εύλογου των εκτιμήσεων που έγιναν από τη Διοίκηση, καθώς και αξιολόγηση της συνολικής παρουσίασης των οικονομικών καταστάσεων.
Πιστεύουμε ότι τα ελεγκτικά τεκμήρια που έχουμε συγκεντρώσει είναι επαρκή και κατάλληλα για τη θεμελίωση της γνώμης μας.

Γνώμη
Κατά τη γνώμη μας, οι συνημμένες Οικονομικές Καταστάσεις παρουσιάζουν εύλογα από κάθε ουσιώδη άποψη την οικονομική κατάσταση της Εταιρείας και του Ομίλου κατά την 30 Ιουνίου 2007, την χρηματοοικονομική της επίδοση και τις Ταμειακές της Ροές για τη χρήση που έληξε την ημερομηνία αυτή σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης, όπως αυτά υιοθετήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Χωρίς να διατυπώνουμε επιφύλαξη ως προς τα συμπεράσματα του ελέγχου μας, εφιστούμε την προσοχή σας στη σημείωση 8.23 που παρατίθεται στις Σημειώσεις των οικονομικών καταστάσεων, στην οποία γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι η μητρική Εταιρεία και οι θυγατρικές της δεν έχουν ελεγχθεί από τις φορολογικές αρχές για ορισμένες χρήσεις με συνέπεια να υπάρχει το ενδεχόμενο επιβολής πρόσθετων φόρων και προσαυξήσεων κατά το χρόνο που θα εξετασθούν και θα οριστικοποιηθούν. Η έκβαση του φορολογικού ελέγχου δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί στο παρόν στάδιο και, ως εκ τούτου, δεν έχει γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη στις οικονομικές καταστάσεις σε σχέση με το θέμα αυτό.

Αναφορά επί άλλων νομικών και κανονιστικών θεμάτων.
Το περιεχόμενο της Έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου είναι συνεπές με τις συνημμένες οικονομικές καταστάσεις.

Αθήνα , 26 Μαρτίου 2007
Ο ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΜΟΥΡΤΑΣ

Έκθεση επισκόπησης/ελέγχου ορκωτών ελεκγτών λογιστών (ΑΓΓΛΙΚΑ)

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 21/02/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 11
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 11

    «Ανάπτυξη ΠΣ της επιχείρησης»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΒΗΜΑ 2ο : Ανάπτυξη Εφαρμογής

Οι γενικές αρχές που θα πρέπει να διέπουν το σύνολο του πληροφοριακού συστήματος του Δήμου Καλαμαριάς σε λειτουργικό και τεχνολογικό επίπεδο περιλαμβάνουν:

    Συστήματα «ανοικτής» αρχιτεκτονικής (open architecture), δηλαδή ανεξαρτησία από συγκεκριμένο προμηθευτή και χρήση προτύπων που θα διασφαλίζουν:

      Ομαλή συνεργασία και λειτουργία μεταξύ των επιμέρους λειτουργικών εφαρμογών και υποσυστημάτων του πληροφοριακού συστήματος

      Τη δικτυακή συνεργασία μεταξύ εφαρμογών ή/και συστημάτων τα οποία βρίσκονται σε διαφορετικά υπολογιστικά συστήματα

      Την επεκτασιμότητα των μηχανογραφικών συστημάτων και εφαρμογών χωρίς αλλαγές στη δομή και αρχιτεκτονική τους

    Αρθρωτή (modular) αρχιτεκτονική του ΠΣ, ώστε να επιτρέπονται μελλοντικές επεκτάσεις και αντικαταστάσεις, ενσωματώσεις, αναβαθμίσεις ή αλλαγές διακριτών τμημάτων λογισμικού ή εξοπλισμού

    Αρχιτεκτονική Ν-tier για την ευελιξία της κατανομής του κόστους και φορτίου μεταξύ κεντρικών συστημάτων και σταθμών εργασίας, για την αποδοτική εκμετάλλευση του δικτύου και την ευκολία στην επεκτασιμότητα

    Λειτουργία των επιμέρους εφαρμογών, υποσυστημάτων και λύσεων που θα αποτελέσουν διακριτά τμήματα του πληροφοριακού συστήματος, σε ένα περιβάλλον, στο οποίο θα:

      επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή ομοιομορφίας στις διεπαφές μεταξύ των διαφόρων υποσυστημάτων και στον τρόπο εργασίας τους

      επιλεγούν κοινοί και φιλικοί τρόποι παρουσίασης, όσον αφορά τις διεπαφές των χρηστών με τις εφαρμογές

      διασφαλίζεται η επεκτασιμότητα του συστήματος

    Χρήση συστημάτων διαχείρισης σχεσιακών βάσεων δεδομένων (RDBMS) για την ευκολία διαχείρισης μεγάλου όγκου δεδομένων, για τη δυνατότητα δημιουργίας εφαρμογών φιλικών στον χρήστη, για την αυξημένη διαθεσιμότητα του συστήματος και για τη δυνατότητα ελέγχου των προσβάσεων στα δεδομένα. Θα πρέπει να διασφαλίζονται:

      Ανοικτό περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών

      Ανοικτά τεκμηριωμένα και δημοσιευμένα συστήματα διεπαφής με προγράμματα τρίτων

      Τυποποιημένα πρωτόκολλα επικοινωνίας

      Ανοικτό περιβάλλον ως προς τη μεταφορά και ανταλλαγή δεδομένων με άλλα συστήματα

      Ανοικτό περιβάλλον ως προς την τεχνολογία της βάσης δεδομένων

    Χρήση σουίτας εργαλείων ανάπτυξης, συντήρησης και διαχείρισης των εφαρμογών και των εργαλείων που θα χρησιμοποιηθούν, η οποία θα είναι συμβατή με την επιλεχθείσα βάση δεδομένων

    Χρήση γραφικού περιβάλλοντος λειτουργίας του χρήστη με το σύστημα (GUI) για την αποδοτική χρήση των εφαρμογών και την ευκολία εκμάθησής τους

    Ενσωμάτωση στα υποσυστήματα άμεσης υποστήριξης βοήθειας (online help) και οδηγιών προς τους χρήστες ανά διαδικασία ή και οθόνη. Μηνύματα λαθών, τα οποία θα παρουσιάζουν οι εφαρμογές στους τελικούς χρήστες (error messages), στην Ελληνική γλώσσα και ειδοποίηση των χρηστών με όρους οικείους προς αυτούς

    Ικανοποίηση των παρακάτω απαιτήσεων σε σχέση με τις εφαρμογές που θα αναπτυχθούν:

      Πληρότητα των στοιχείων που αποθηκεύονται

      Ακεραιότητα και ασφάλεια των δεδομένων των εφαρμογών

      Σύνταξη τεχνικών εγχειριδίων του συστήματος και των εργαλείων διαχείρισης (system manuals), καθώς και λεπτομερή εγχειρίδια λειτουργίας του συστήματος (operation manuals) και υποστήριξης των χρηστών (user manuals)

      Τεκμηρίωση του συστήματος μέσω της αναλυτικής περιγραφής της βάσης δεδομένων και των εφαρμογών

      Ύπαρξη βοηθητικών προγραμμάτων για την εξαγωγή όλων των στοιχείων των εφαρμογών από τη βάση δεδομένων και την εισαγωγή εξωτερικών στοιχείων συγκεκριμένης δομής. Πρόβλεψη για εξαγωγή δεδομένων με βάση την ημέρα εισαγωγής / τροποποίησης / διαγραφής και με βάση τον χρήστη.

    Σχεδιασμός σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης. Από το θεσμικό πλαίσιο θα καθοριστούν τα υποχρεωτικά στοιχεία και οι υποχρεωτικές λειτουργίες που πρέπει να διενεργούνται από τις εφαρμογές. Από την καθημερινή λειτουργία και τις ανάγκες των χρηστών των εφαρμογών μπορεί να προκύψει η ανάγκη επέκτασης με επιπλέον δεδομένα και λειτουργίες, φυσικά αν επιτρέπεται από το θεσμικό πλαίσιο. Στη βάση αυτή είναι απαραίτητη η επικαιροποίηση της εφαρμογής όποτε αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της επιχείρησης.

    Ελεγχόμενη και διαβαθμισμένη πρόσβαση στο ΠΣ από το προσωπικό της επιχείρησης.

Για την υλοποίηση της εφαρμογής έχουμε:

WINDOWS XP SERVER

ΓΙΑ CLIENT WINDOWS XP

Θα χρησιμοποιηθούν:

ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ – ORACLE, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ - ORACLE

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ – WINDOWS XP

ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

ΑΝΑΛΥΤΕΣ: 4 –Μόνιμοι Υπάλληλοι

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ: 10 – Μόνιμοι Υπάλληλοι, 4- Εποχιακοί Υπάλληλοι

ΤΕΧΝΙΚΟΙ: 5 - Μόνιμοι Υπάλληλοι , 3- Εποχιακοί Υπάλληλοι

 

ΧΡΟΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:

12ΜΗΝΕΣ

Η Επιχείρηση θα πρέπει να παραδώσει λεπτομερή εγχειρίδια λειτουργίας του συστήματος (operation manuals) και υποστήριξης χρηστών (user manuals) στην ελληνική γλώσσα, καθώς και αναλυτικά τεχνικά εγχειρίδια του συστήματος και των εργαλείων διαχείρισης (system manuals). Σημειώνεται ότι η τεκμηρίωση του συστήματος θα περιλαμβάνει αναλυτική περιγραφή της βάσης δεδομένων καθώς και αναλυτική περιγραφή των εφαρμογών. Πιο συγκεκριμένα τα παραδοτέα κατ’ ελάχιστον περιλαμβάνουν:

      Το εγχειρίδιο υποστήριξης χρηστών θα περιλαμβάνει τα εξής:

        o Ροή Οθονών

        o Αναφορές και Επεξεργασίες

        o Οδηγό του Χρήστη

        o Μηνύματα

        o Λεξικό Δεδομένων.

      Το εγχειρίδιο διαχείρισης και λειτουργίας θα περιλαμβάνει τα εξής:

        Απαιτήσεις αναφορικά με το περιβάλλον λειτουργίας και τις απαιτήσεις αποθήκευσης

        Παραδοτέα προϊόντα / πηγαίος κώδικας των εφαρμογών που θα αναπτυχθούν

        Βήματα εγκατάστασης / μετάπτωσης

        Προσαρμογή και συνέχεια εργασιών.

        Το εγχειρίδιο επαλήθευσης των εφαρμογών το οποίο θα περιλαμβάνει τα εξής:

        Έλεγχοι διαφορετικών βημάτων βάσει των σεναρίων ελέγχου συστήματος

        Αποτελέσματα Δοκιμών.

Οι ενέργειες της φάσης αυτής θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα δύο (2) μηνών από την ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής και πριν από την έναρξη της δοκιμαστικής λειτουργίας. Η Επιχείρηση υποχρεούται να καταθέσει πλήρες αντίγραφο των διαδικασιών ISO που αναφέρονται στην ανάλυση, σχεδίαση και ανάπτυξη λογισμικού.

ΒΗΜΑ 3ο : ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ / ΑΠΟΣΒΕΣΗ

Χρονοδιάγραμμα Υλοποίησης

Για την εκτέλεση του έργου, ο προμηθευτής θα πρέπει να υποβάλλει αναλυτικό χρονοδιάγραμμα, σύμφωνα με τους πίνακες συμμόρφωσης τεχνικών προδιαγραφών και τις Φάσεις Υλοποίησης του Έργου.

Στη συνέχεια παρουσιάζονται ενδεικτικά χρονοδιαγράμματα ανά φάση έργου:

 

ΜΗΝΕΣ

Φάση

1ος -

3ος

4ος-5ος-

6ος-7ος

8ος-9ος

10ος-11ος

12ος

Α - Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού, Δικτύου και Επικοινωνιών

             

Β - Ανάπτυξη και Εγκατάσταση Εφαρμογών

             

Γ - Εκπαίδευση

             

Δ - Περίοδος Πιλοτικής Λειτουργίας

             

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 18/04/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 12
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 12

    «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

 

ΑΓΟΡΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

 

ΑΠΟΘΗΚΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ

 

 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ:

 

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ:

%

0

 

 

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΜΕΣΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ(€):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 23/04/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 13
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 13

    «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

 

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΚΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

           
   
   

1 ΠΑΚΕΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ=4*ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΑ + 2*ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ
1 ΑΝΘΡΩΠΟΩΡΑ=50 € (ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΧΡΟΝΟΥ)

 

 

ΚΑΤΑΘΕΣΗ - ΑΝΑΛΗΨΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ

 

 
           

 

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 25/04/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 14
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 14

    «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

 

ΠΑΡΟΧΗ ΠΑΚΕΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 2/5/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 15
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 15

    «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

 
           

ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ (€):

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
ΧΡΗΜΑΤΑ (€) :

 

     
     

ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ - ΛΗΨΗ ΔΑΝΕΙΟΥ

 

           

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

 

 

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ :

ΠΑΡΑΛΙΑ INFORMATION SYSTEMS A.E.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 7/5/07 ΑΡΙΘΜ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ : 16
ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΤΕΕ ΠΑΡΑΛΙΑΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : ΗΛΙΑΣ ΝΤΕΜΙΡΗΣ
 
Συνοπτική καταγραφή δραστηριοτήτων που έλαβαν χώρα κατά τη δεδομένη συνεδρία:

    ΣΕΝΑΡΙΟ 16

    «ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ»

BHMA 1o: Ανάθεση ρόλων

BHMA 2o: Συγκριτική Θέση Επιχειρήσεων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

 

           

          - Σύνοψη και ανακεφαλαίωση Εικονικής Επιχείρησης

          - Καταγραφή Δραστηριοτήτων

          - Συζήτηση και σχόλια

          - Αυτοαξιόλογηση

          - κ.ά

           

           

           

           

           

Ο υπεύθυνος προγράμματος

Υπογραφή :

 

 

Κεντρική σελίδα ] Επάνω ]